Wat kun je doen tegen mollen in de tuin?

Bij ongedierte denken veel mensen aan beestjes in huis. Ongedierte zorgt binnen vaak voor de nodige overlast, maar ook buiten kunnen de beestjes overlas veroorzaken. Mollen zijn hier een goed voorbeeld van. Dit ongedierte kan namelijk jouw volledige tuin omploegen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Daarom vertellen wij je in deze tekst wat je kunt doen tegen mollen in de tuin.

Mollen vangen

Heb je last van mollen in de tuin? Dan kun je proberen de beestjes te vangen. Omdat mollen onder de grond leven, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om de beestjes te vangen. De mollenklem is hier een goed voorbeeld van. Deze kun je het beste in een verse molshoop plaatsen. De mol komt in de val terecht zodra hij grond afvoert naar boven. De klem slaat dicht en de mol is op slag dood.

Niet iedereen vindt dit een prettige manier om mollen te vangen. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je ook een mollenkoker of vangbuis inzetten. Als een mol in deze mollenvanger loopt, zit hij opgesloten. Hierdoor denk je mogelijk dat het beestje in leven blijft. Toch sterft de mol in zo’n val ook vaak. Een mol ervaart dan veel stress en kan hier uiteindelijk aan sterven.

Mollen verjagen

Ben je geen voorstander van het vangen van mollen? Dan betekent dit niet dat je moet leren leven met dit ongedierte in jouw tuin. Nee, want je kunt mollen namelijk ook verjagen. Hiervoor kun je verschillende hulpmiddelen inzetten. Een mollentriller is hier een goed voorbeeld van. Dit apparaat zendt trillingen uit en daar is een mol gevoelig voor. Zet je meerdere van deze apparaatjes in? Dan kun je een mol uiteindelijk uit jouw tuin verjagen.

Je kunt ook proberen om mollen op een natuurlijke manier te verjagen. Zo heeft dit ongedierte bijvoorbeeld een hekel aan planten als kruisbladwolfsmelk, nieskruid en wilde knoflook. Plaats je dergelijke planten in jouw tuin? Dan is de kans groot dat een mol jouw tuin links laat liggen. Deze planten hebben namelijk een sterke geur en daar houden mollen niet van.

Laat mollen uit jouw tuin verjagen

Als er slechts een enkele mol in jouw tuin zit, slaag je er mogelijk in om deze zelf te vangen of te verjagen. Er kan ook sprake zijn van een mollenplag. In dat geval wordt mollen bestrijden een stuk lastiger. Zo moet je bijvoorbeeld meerdere klemmen en/of vallen tegelijkertijd inzetten om de mollen te vangen of te doden. Doe daarom een beroep op een professionele ongediertebestrijder. Zoek je nog een ongediertebestrijder bij jou in de buurt? Kijk dan eens op Beestjeskwijt.nl. Hier vind je binnen de kortste keren een bestrijder die jouw tuin mollenvrij maakt.