Wat kun je maken van hout?

Misschien is wat je niet kunt maken van hout een betere vraag. Het materiaal puilt uit van de mogelijkheden. Dat valt niet allemaal in één artikel te beschrijven!

Maar we kunnen toch een aantal hoogtepunten aanstippen? Veel kun je er zelf waarschijnlijk wel bij bedenken, maar hopelijk word je geïnspireerd om het timmermanbloed, waarvan je niet eens wist dat het door je aderen stroomde, eens flink te laten spreken! Wat ga jij maken met het meest veelzijdige materiaal dat voorhanden is?

Meubelen

Natuurlijk, waarom niet? Zodra je het gevoel hebt dat er stoelen missen in je woonkamer, maak je ze er zelf bij. Houw een zitgedeelte uit een boomstam of creëer iets geraffineerders. Uiteraard zul je er voor het comfort nog andere materialen bij moeten betrekken. Tenzij je het over een tafel hebt. Hoewel ook deze van een laag lak en vernis moet worden voorzien omdat je anders last krijgt van splinters.

Wanden

De sfeer van je woonkamer verandert helemaal zodra je ze voorziet van prachtige houten planken! Gaat het je specifiek om een speciale kleur of tint? Dan raden we je aan om je hout bij een houthandel of bouwmarkt uit te kiezen in plaats van een catalogus. Er bestaat namelijk te vaak een behoorlijk verschil tussen de kleur van planken en balken in dit soort gidsen die in de werkelijkheid.

Houten kerstboom

Wacht eens even, bomen zijn toch al van hout? Klopt! Maar waarom zou je het jezelf aandoen om telkens weer een hele berg naalden op te vegen of zuigen? Wees creatief en maak je eigen houten kerstboom. Natuurlijk zou het internet het internet niet zijn als je er niet al een heleboel voorbeelden en bouwtekeningen van zou kunnen vinden. Maar natuurlijk kun je er ook je eigen fantasie helemaal op los laten.

Vlonder

In plaats van tegels geniet jij tijdens de zomer van de zon op je volledig zelf gebouwde terras! Hout heeft immers karakter en het feit dat niemand minder dan jij de constructie in elkaar heeft gezet, zal vast reden genoeg zijn om trots te wezen op het eindresultaat. Bovendien heb je, in tegenstelling tot tegels, geen last van onkruid dat tussen de onderdelen van je terras door springt. Niet zolang je slim genoeg bent om een worteldoek onder je oppervlak aan te brengen en drainage aan te leggen. Hierdoor blijft de grond stevig genoeg dat je vlonder niet kan verzakken.
Wat je ook maar gaat maken, we wensen je heel veel plezier met klussen!