Houten buitenspeelgoed

Wat maakt houten buitenspeelgoed zo interessant?

We vertellen je waarschijnlijk helemaal niets nieuws wanneer we zeggen dat er heel wat verschillende soorten buitenspeelgoed op de markt zijn terug te vinden. Buitenspeelgoed kan in de praktijk zijn gemaakt van verschillende materialen. Het is bijvoorbeeld zo dat er buitenspeelgoed op de markt is terug te vinden welke is gemaakt van hout, maar wat ook te denken van plastic exemplaren? In het merendeel van de gevallen geven ouders toch vooral de voorkeur aan houten buitenspeelgoed en daar is een prima reden voor aan te halen. We vertellen je op deze pagina in ieder geval alvast graag wat nu precies de interessantste voordelen zijn waar je op kan rekenen bij het aanschaffen van houten buitenspeelgoed.

1.) Kinderen kunnen er op een veilige manier gebruik van maken

In eerste instantie is het uiteraard zo dat houten buitenspeelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen. Het betreft hier materialen welke niet beschikken over giftige stoffen zoals dat doorgaans wel het geval is bij plastic buitenspeelgoed. Daarnaast is het zo dat houten buitenspeelgoed veelal bestaat uit grotere stukken. Dit zorgt ervoor dat de kans dat kleine kinderen ze in hun mondje kunnen stoppen aanzienlijk kleiner wordt. Houten speelgoed voor buiten is overigens niet alleen interessant voor kinderen, maar ook voor het milieu. In vergelijking met plastic speelgoed zijn de houten exemplaren dan ook in de praktijk logischerwijs heel wat milieuvriendelijker.

2.) Houten speelgoed beschikt over een lange levensduur

Van houten speelgoed kan worden gezegd dat het niet alleen erg robuust, maar ook zeer stevig en daardoor uitermate duurzaam is. De stevigheid van het hout zorgt ervoor dat het speelgoed lang niet zo snel stuk zal gaan zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij speelgoed van plastic. Dit zorgt ervoor dat kinderen als het ware eindeloos plezier kunnen ondervinden van hun houten buitenspeelgoed. Dit is overigens niet de enige reden waarom houten speelgoed zo duurzaam is, integendeel. Het is namelijk zo dat dit type van speelgoed er om bekend staat gemaakt te zijn van rubberbomen. Deze staan er om bekend na een periode van 15 jaar geen rubber meer af te geven. Het gevolg daarvan? Dat ze perfect gebruikt kunnen worden voor het produceren van houten buitenspeelgoed!

3.) Houten buitenspeelgoed kan de creativiteit stimuleren

Wanneer je ervoor kiest om modern buitenspeelgoed te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze doorgaans is voorzien van afleidende geluiden en knipperende lampjes. Dat lijkt op het eerste zicht natuurlijk helemaal fantastisch, maar in de praktijk is het dat eigenlijk niet. Houten buitenspeelgoed staat er om bekend een stuk eenvoudiger te zijn opgevat waardoor het de creativiteit aanzienlijk kan stimuleren.

4.) Je bent altijd verzekerd van een tijdloze uitstraling

In tegenstelling tot speelgoed welke is gemaakt van plastic geldt voor houten buitenspeelgoed dat het over een tijdloze uitstraling beschikt. Het is mede omwille van deze reden dat ouders er vaak voor kiezen om het stuk buitenspeelgoed dat ze ooit zelf hebben gekregen terug te schenken aan bijvoorbeeld hun kinderen. Op deze manier kan houten buitenspeelgoed vele generaties lang blijven meegaan. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, er zijn absoluut heel wat voordelen verbonden aan het kopen van houten buitenspeelgoed.