nieuwbouwhuis stucen

Wat moet er allemaal aan je huis gebeuren?

Voordat jij je woning betrekt, moet die wel helemaal klaar zijn Het is zinloos om al je spullen te verhuizen terwijl er nog allerlei klussen niet zijn voltooid.

Want dan staat heel je inboedel natuurlijk volledig in de weg. Dus weet je zeker dat je tevreden bent met alle aspecten van je nieuwe optrekje? Dit kan overigens ook je kantoor zijn. Maar over welke ruimte we het ook hebben, er mag geen half werk afgeleverd worden. Daarom zijn de volgende stappen ook zo belangrijk!

Overzicht

Allereerst maak je een overzicht van alles wat er nog scheelt aan jouw nieuwe stek. Het maakt daarbij niet uit of het nu om een oud of nieuw pand gaat, jij moet wel tevreden zijn met alles wat je krijgt. Maar enige aanpassingen die gedaan dienen te worden, kunnen maar beter relevant zijn. Zeker wanneer je de kosten in de gaten wilt houden. In dat geval zullen alle luxe aanpassingen moeten wachten tot het daadwerkelijk hun beurt is. Houd je aan je prioriteiten én je budget.

Heb je een mooi overzicht gemaakt? Dan is het tijd om andere knopen door te hakken.

Specialist inhuren of zelf doen?

Of zelfs een combinatie van beide? Want sommige klussen in jouw project kun je wellicht zelf, en gaan vervolgens een stuk sneller wanneer jij mensen uit je omgeving weet in te schakelen. Die kunnen je misschien ook wel aan de nodige gereedschappen helpen. Materiaal moet je dan zelf regelen, dat wel.

Echter, sommige karweien vereisen gewoonweg specialisatie. Dat wil zeggen dat je die overlaat aan iemand die weet wat hij of zij doet. Want ook al kun je zelf de materialen en gereedschappen wel in huis halen, een nieuwbouwhuis stucen laat je liever doen. En datzelfde geldt voor een pand op leeftijd, uiteraard. Voordat jij je intrek neemt, moeten alle muren en plafonds er immers strak uitzien. Of in ieder geval de uitstraling hebben waar jij naar op zoek bent. Misschien moet er dan nog een lik verf overheen, maar dat is van later zorg. Een stucadoor zorgt ervoor dat jouw wanden en plafonds strak en egaal zijn, mocht je dat wensen. Want misschien staat zo’n ‘pokdalige’ ruimte juist wel heel mooi bij de industriële sfeer die je wilt scheppen.

Kosten en baten

Stucen is typisch een voorbeeld van een ingrijpende klus, waarbij je iedere stap in het proces perfect uitgevoerd wilt zien. Dat geldt ook voor een heleboel andere klussen die je wellicht op je lijst hebt staan. Want ook al kost zo’n vakman of -vrouw dan een lieve cent, die weet het werk wel snel te klaren. En dat is je toch ook wat waard? Kortom, kies voor een specialist zolang jouw budget dat toelaat.

Nog meer interessante EU blogs lezen? Dan klik je hier!