Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat te doen in de Ardennen? 

Wil je even een tijdje uit je eigen woning? Het kan dan een goed idee zijn om een vakantiehuis Ardennen te huren. Door dit te doen, ben je even in een andere omgeving en krijg je misschien wel veel inspiratie om je eigen huis te veranderen van interieur. De kans is groot dat je na een weekendje weg in de Ardennen veel meer natuur wil toepassen in je woning. Zelfs als dit niet het geval is, zal je verblijf in dit gebied alsnog een succes zijn. Dit komt onder meer doordat je ontzettend veel verschillende dingen kunt doen in de Ardennen. 

Ziplinen

Een van de leukste gezinsactiviteiten in de Ardennen is zonder twijfel de Fantasticable. Deze 1 kilometer lange zipline, die wordt beheerd door TerrAltitude, laat je met snelheden tot 100 kilometer over de Maas vliegen. Als je hiervan niet gaat gillen dan weten wij het ook niet meer. Veiligheid is top en er worden tandemritten aangeboden voor kinderen, waarbij kinderen minimaal 35 kilogram moeten wegen. Het park biedt ook paintballen, bungeejumpen, een avonturenpark in de bomen en, voor jongere kinderen, statische bungeejumpen en springkastelen. Er valt hier dus voor iedereen wel wat te doen!

Kajakken

Een van de beste manieren om te zien hoe mooi de Ardennen werkelijk zijn, is door te kajakken langs de rivier. Nautik Evasion verhuurt kano’s, kajaks en stand up paddle boards. Deze omvatten kajaks die geschikt zijn voor drie personen, twee volwassenen en een kind in het midden. Kies uit een route van 2,5 km, 7,5 km of 15 km en peddel zachtjes over de Semoy-rivier langs eenden en zwanen. Als je je afvraagt ​​wat de groene planten zijn die in de rivier groeien, hun Franse naam is redoncule en ze zijn een teken dat het water erg schoon en gezond is.

Fietsen

De Ardennen is een schitterende plek om te fietsen, zeker met kinderen. Vanaf de Haute Marne in de zuidelijke hoek van de Champagnestreek tot aan Rotterdam loopt de Maasfietsroute die de Vogezen, Maas, Ardennen, België en Nederland doorkruist. Met 1.000 kilometer is dit misschien een stuk te ver voor gezinsfietsers, maar er zijn genoeg andere fietsmogelijkheden. Je hoeft niet eens beslist een route te volgen, je kunt ook nog last minute zelf bepalen waar je naartoe gaat fietsen tijdens je vakantie in de Ardennen. Natuurlijk is het wel van belang dat je niet verdwaalt, dus neem je smartphone met Google Maps mee!

Le Musee de l’Ardenne

Met uitzicht op Place Ducale is Le Musee de l’Ardenne, het belangrijkste museum van de stad en de plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Charleville-Mézières. Ook als je met kids op vakantie bent, is dit museum zeker een aanrader. Het is namelijk prachtig samengesteld en weergegeven, terwijl het ook nog gemakkelijk te verkennen is met kinderen. De begane grond is de thuisbasis van oude mammoetbotten en leisteentekeningen die 20 duizend jaar oud zijn en allemaal gevonden zijn in de Ardennen. Elders in het museum zijn juwelen en hoofdstelstukken opgegraven op begraafplaatsen en een oude sarcofaag die dateert uit het Romeinse Rijk.

Eten

Traditioneel Ardens eten is gezond en stevig. Het is ontstaan ​​uit de behoefte om boeren en fabrieksarbeiders tevreden te stellen. Traditionele maaltijden bestaan ​​uit royale schotels met charcuterie, boudin blanc en gerechten zoals salade au lard ardennaise, een gerecht van aardappelen, spek en salade die wordt gekookt en geserveerd met een gebakken ei erop. Andere gerechten zijn paardenbloemsalade en La cacasse a cul nu, een stoofpotje van spek en aardappelen. Ook kun je natuurlijk genieten van heerlijk voedsel in verschillende restaurants in de Ardennen.