Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat voor soort bed moet ik kopen?

Een bed is een van de lastigste meubels om te kopen. Hoewel je graag wilt dat je bank lekker zit en dat je tafel fijn eet, is er niets zo belangrijk als je bed. Als je niet lekker kunt slapen raak je uitgeput, word je prikkelbaar en de kans om gezondheidsklachten te ontwikkelen wordt dan ook groter. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over de keuze voor je bed en matras. Bovendien wil het oog ook wat en moet je ook goed bedenken hoe je wilt dat je bed eruit ziet. Gelukkig hoef je dat niet helemaal alleen te doen. Hier vind je namelijk de beste tips bij het vinden van het juiste bed. Daarnaast kun je ook altijd naar een beddenspeciaalzaak gaan, zoals De Suite, waar ze beschikken over alle kennis en kunde die nodig zijn om jou aan het beste bed te helpen.

Het formaat

De eerste beslissing die je moet nemen als je een nieuw bed gaan kopen is hoe groot je bed moet zijn. Er zijn grofweg 3 opties wat betreft de maat. Allereerst heb je een eenpersoonsbed, deze zijn meestal 90 x 200 cm. Daarnaast heb je een tweepersoonsbed, die zijn minstens 140 x 200 cm, maar zijn er zelfs in 180 x 200 cm en 200 x 200 cm. Daar tussenin zit de twijfelaar. Het meest voorkomende formaat van een twijfelaar is 120 x 140 cm. Blijft het concept twijfelaar wat vaag voor je? Dan vind je hier meer informatie over twijfelaar bedden.

Het design van je bed

Als je de keuze hebt gemaakt voor het formaat, dan is het tijd om te beslissen hoe je bed eruit komt te zien. Het allerbelangrijkste hierbij is je eigen smaak, want je moet je slaapkamer uiteindelijk wel mooi vinden. Om het makkelijker te maken heb je de keuze uit twee soorten bedden. Allereerst het welbekende ledikant, dat te verkrijgen is in allerlei soorten en gemaakt kan worden van diverse materialen zoals hout en metaal. Daarnaast kun je kiezen voor een boxspring. Deze bestaat uit een box met veren, een matras en een topmatras, welke zorgen voor optimaal slaapcomfort. Daarnaast zijn deze bedden een stuk hoger dan een ledikant. Ze worden afgemaakt met een hoofdbord. De meeste boxsprings worden omhuld door stof, maar een bed van hout is ook mogelijk, of een combinatie van deze materialen.

De afwerking

Als je gekozen hebt voor een ledikant of boxspring, dan moet je daarna gaan bedenken wat voor matras je het fijnst vindt liggen. De meeste matrassen bestaan of uit veren of uit schuim. Het enige wat je kunt doen om te beslissen wat het fijnste ligt, is gaan proefliggen in een beddenzaak. Zo voel je of een hard of zacht matras jouw voorkeur heeft. Als laatste stopt het aanbod bij De Suite niet bij bedden en matrassen. Je kunt ook het nachtkastje afstemmen op je bed, zodat je zeker weet dat alles bij elkaar past. Zo zorg je voor een mooi afgewerkte slaapkamer waarin jij heerlijk kunt slapen.