Wat voor waarde voegt een boom toe aan een woning?

Bomen kunnen op verschillende manieren waarde toevoegen aan je huis. Ze kunnen je huis koelen, de privacy vergroten, de vervuiling verminderen, vogels en kleine dieren een leefgebied bieden en meer. Dit is waarom er geen twijfel over bestaat waarom huiseigenaren bomen in hun tuin of buitenruimte willen. Het is echter begrijpelijk dat niet iedereen groene vingers heeft om een ​​boom te laten groeien. Als dat het geval is, kun je bomen kopen en advies vragen hoe je deze in leven kunt houden.

Een boom kan je huis koelen

Bomen zorgen voor schaduw in je huis en verlagen de temperatuur van de lucht eromheen. De bomen in je tuin kunnen ook helpen de temperatuur in je huis te verlagen. Bomen koelen huizen door de ramen in de zomermaanden te verduisteren en de warmte van direct zonlicht te verminderen. Het hebben van een boom kan je helpen geld te besparen op de koelkosten voor huishoudens. De besparingen komen voort uit een verminderd gebruik van airconditioning en een verminderd gebruik van ventilatoren voor koeling.

Bomen kunnen de privacy verhogen

Bomen kunnen worden gebruikt om waarde toe te voegen aan je huis op een esthetische, functionele en zelfs financiële manier. Ze hebben meerdere doelen, van het bieden van schaduw en windbescherming tot het blokkeren van geluid. Door bomen naast je ramen te planten, creëer je meer privacy voor jezelf en laat je toch zonlicht binnen in kamers waar dat nodig is. Heggen dienen soortgelijke doelen als bomen als het gaat om het blokkeren van uitzicht van buiten naar huizen. Ze worden echter vaker naast hekken gebruikt omdat ze zo hoog worden dat de meeste mensen er niet gemakkelijk of helemaal niet overheen kunnen kijken als ze correct zijn geplaatst.

Bomen kunnen vervuiling verminderen

Bomen verminderen niet alleen koolstofdioxide en andere verontreinigende stoffen, ze helpen ook de lucht te filteren. Op warme dagen kan de schaduw van bomen een huis koelen, wat belangrijk is voor mensen die in warmere klimaten leven. Bomen verminderen ook de geluidsoverlast. Ten slotte, als je in de buurt van een drukke weg of treinbaan woont, zal het planten van bomen langs deze gebieden helpen om de geluidsoverlast te verminderen en je huis te beschermen tegen schade door wind.

Bomen kunnen de ruisonderdrukking verhogen

Bomen kunnen helpen om geluid te verminderen. De bladeren en takken van bomen vormen een natuurlijke geluidsbarrière en ze kunnen de hoeveelheid geluid die je hoort van externe bronnen zoals verkeer, treinen, vliegtuigen en andere voertuigen verminderen. Ze helpen ook een buffer te creëren tussen jou en de geluiden die uit de huizen van je buren komen. Het hebben van bomen zal je niet alleen behoeden voor die vervelende geluiden van je buren, maar het zal ook gunstig zijn voor het verhogen van de waarde van je eigendom. Dit komt omdat de meeste eigendommen die door vastgoedinvesteerders of huiseigenaren worden gewenst zijn die met bomen.