Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat zijn de beste soorten gevelbekleding?

Als je een nieuw huis bouwt, moet je uiteraard nadenken over het uiterlijk. Dit is echter ook het geval bij het renoveren van je huidige woning. Als je dit pand een nieuwe look wilt geven, doe je er goed aan om gevelbekleding te gebruiken. Je kunt veel opties hiervoor hier bestellen, maar wat is eigenlijk het beste type gevelbekleding? Dat hangt sowieso van je eigen voorkeuren en wensen af, maar hieronder noemen we in ieder geval een paar goede soorten volgens experts.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding kopen wordt bijvoorbeeld door veel specialisten aanbevolen. Over het algemeen is dit type gemaakt van PVC met kunststof schuim. Het fijne hiervan is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe de panelen er uit komen te zien. Je hebt op dit vlak veel opties, zo kun je ook een kunststof gevelbekeding kopen die lijkt op hout. Kunststof heeft daarnaast nog een paar voordelen. Dit materiaal is namelijk goedkoop, maar toch sterk, duurzaam en licht. Ook heeft deze bekleding weinig onderhoud nodig.

Houten gevelbekleding

Je kunt hout op veel verschillende manieren gebruiken om je gevel een andere uitstraling te geven. Veel mensen kiezen hierbij voor hardhout. Dit type hout is namelijk goed bestand tegen vocht en geeft je huis een rustieke look. Een hardhouten gevelbekleding zorgt er dus ook voor dat je woning geen vochtschade krijgt. Je kunt ook nog kiezen voor een type gemaakt van houtcomposiet. Deze panelen van hout of bamboe bevatten ook nog kunststof. Een gevelbekleding van houtcomposiet vergt weinig onderhoud, maar heeft alsnog dezelfde uitstraling als een hardhouten exemplaar.

Crepi

Crepi wordt steeds vaker gebruikt in Nederland voor het bekleden van gevels. Dit komt doordat dit materiaal talloze voordelen met zich meebrengt. Zo verfraait crepi je gevel binnen een mum van tijd. Daarnaast is deze gevelbekleding erg sterk en blijft deze daardoor lang mooi. Je hebt bij crepi over het algemeen twee opties: kunstharspleister en minerale pleister. Deze laatste optie is beter voor het milieu, kunstharspleister is echter over het algemeen populairder.

Metalen gevelbekleding

Vandaag de dag wordt metaal vaak gebruikt bij het bouwen en renoveren van woningen. Dit komt met name doordat dit materiaal goed past bij de industriële woontrend die nu zeer populair is in ons land. Als je je huis een moderne look wilt geven, doe je er dan ook goed aan om een metalen gevelbekleding te gebruiken. Je hebt hierbij diverse opties. Rvs is bijvoorbeeld een aanrader, maar ook aluminium, koper en zink zijn goede metalen voor het bekleden van je gevel. Ze roesten namelijk allemaal niet en beschermen je huis ook tegen vocht.

Gevel kaleien

Je gevel kaleien is vergelijkbaar met het bepleisteren, wat we net al hebben benoemd. Je gebruikt bij deze gevelbekleding echter geen pleister. In plaats daarvan wordt je gevel bekleed met speciale kalkverf. Hiermee dek je beschadigingen af. Ook zorgt de verf ervoor dat je woning goed beschermd is tegen de regen. Het kan helaas wel een tijdje duren voordat je gevel kaleien afgerond is, de verf moet namelijk meerdere keren aangebracht worden.