Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat zijn de voordelen van een homegym? 

Als je droomhuis nog niet bestaat uit een homegym dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Zo’n sportschool in je eigen woning heeft namelijk ontzettend veel voordelen, terwijl het ook niet eens heel moeilijk is om te maken. Zo kun je op de site Gewichtenshop.nl al veel van de benodigde artikelen aanschaffen. Zo zul je onder meer kettlebells nodig hebben, net zoals dumbbells. Een halterstang mag uiteraard ook niet ontbreken in je homegym, dus dan zul je ook bumper plates moeten kopen. Zo begint je sportruimte in huis al vorm te krijgen, wat je moet doen vanwege de onderstaande voordelen. 

Geen irritatie

Als je ervoor kiest om te fitnessen in een sportschool dan is de kans zeer groot dat je irritaties zult ervaren. Zo lopen er genoeg mensen rond voor de sociale contacten, terwijl jij je juist puur wilt focussen op het trainen. Dat is hartstikke vervelend. Je wilt natuurlijk niet gestoord worden door een huisvrouw die constant de lat pulldown aan het doen is. Jij wilt juist serieus een workout doen en helemaal niet praten met alles en iedereen. Bovendien zullen de apparaten vaak bezet zijn zodat jij je oefeningen niet uit kunt voeren. Bij een homegym zul je hier geen last van hebben.

Altijd open

Als je een sportschool in je eigen huis hebt gecreëerd dan zul je dus geen last hebben van kleppende mensen of van toestellen die je niet kunt gebruiken doordat iemand anders ze al gebruikt. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van een homegym. Zo zal de sportschool voor jou altijd open zijn, op elk moment van de dag kun je er helemaal zelf voor kiezen om te trainen. Is het 4 uur ‘s nachts? Ja, ook dan kun je gewoon nog wat gewichten erbij pakken en aan de slag gaan. Openings- en sluitingstijden zullen voor jou niet meer bestaan.

Favoriete muziek

In een sportschool wordt altijd muziek gedraaid. Dit hoeft in principe niet zo’n groot probleem te zijn, maar toch vinden veel mensen het wel belangrijk dat ze kunnen luisteren naar de muziek waar ze zelf groot fan van zijn. In je homegym is de muziekkeuze natuurlijk volledig aan jou, dus je kunt helemaal zelf bepalen welke nummers je afspeelt tijdens de workout. Of het nou death metal, pop, rock, jazz, opera is, het maakt jou niets uit want jij kunt helemaal zelf beslissen. Bovendien hoef je niet moeilijk te doen met oordopjes, ook lekker!

Geen regels

In een sportschool gelden veel regels, wat in de tijden van het coronavirus nog eens veel erger geworden is. In je sportschool aan huis zul je hier geen last van hebben. Jij bent nou eenmaal de baas. Als je wilt gooien en smijten met gewichten dan doe je dat toch gewoon lekker? Niemand zal je tegenhouden, dus doe wat je niet kunt laten! Natuurlijk is het wel slim om voorzichtig om te gaan met de spullen en de ruimte, want je wilt waarschijnlijk liever niet iets kapot maken.