houtlook tegels

Wat zijn de voordelen van een keramisch parket?

Misschien heb je al wel eens gehoord van een keramisch parket en ben je gewoon benieuwd naar wat een keramisch parket precies is. Misschien ben je van plan om jouw vloer te voorzien van een keramisch parket en wil je graag nog even de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, voordat je de knoop doorhakt. Waarom je hier bent maakt niet zoveel uit, wat belangrijker is, is wat wij je kunnen vertellen over een keramisch parket. Wat is het, waarom is het zo populair en wat zijn de grootste voordelen van een keramisch parket? In dit blog zetten we het allemaal voor je op een rijtje. Lees snel verder.

Wat is een keramisch parket?

Een keramisch parket is een tegelvloer met een houtlook. Wanneer je een keramisch parket ziet, zul je in eerste instantie denken dat je naar een houten vloer kijkt. Hoewel een keramisch parket dus geen echt hout bevat, maken moderne technologieën het wel mogelijk om de vloer een natuurlijke, unieke uitstraling te geven. Zo kunnen knoesten en nerven in de tegels verwerkt worden. Een keramisch parket kan met realistische kleuren uitgevoerd worden, maar het is ook leuk om te weten dat het mogelijk is om voor kleuren te kiezen die met echt hout niet mogelijk zijn.

De voordelen van dit type vloer

Deze houtlook tegels hebben een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele houten vloer. Zoals we eerder al beschreven heb je met een keramisch parket meer vrijheid om een look te kiezen die bij jou past. Omdat de imitatie van het hout sterk is, werkt een keramisch parket gewoon zeer goed als vervanger van hout. Een keramisch parket ziet er niet alleen uit als een echte houtvloer, ook de structuur voelt aan als een echte vloer van hout. Omdat het uiteindelijk gewoon een vloer van tegels is, is het onderhouden van de vloer heel eenvoudig. Je hoeft niets te lakken, schuren of in de was te zetten. Ook zul je geen krassen in de toplaag zien, zelfs niet na jaren intensief gebruik. Een ander voordeel is dat een keramische vloer goed werkt in combinatie met vloerverwarming. De tegels geleiden goed en houden de warmte ook langer vast dan hout. Bovendien krijg je geen gedoe met kromtrekkend hout.

Toepassingen parket

Een keramisch parket is vooral een goede keuze als je een houtlook wilt op een plek waar hout niet erg geschikt is. Denk hierbij aan de badkamer, in de keuken of zelfs in de tuin. Een keramisch parket is prima bestand tegen vocht en kan, mits goed verwerkt, ook goed tegen vorst en zon. Er is dus eigenlijk geen goede reden om niet voor een keramisch parket te kiezen, wat ons betreft.