Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat zijn de voordelen van een kunststof dakrand?

De daken van woningen in ons land worden eigenlijk altijd afgewerkt met een dakrand. Vroeger werd zo’n dakrand vaak gemaakt van hout, maar tegenwoordig is het vooral kunststof dat de klok slaat. Twijfel je nog of je jouw dakranden af moet werken met hout of met kunststof? In deze tekst zetten wij de voordelen van een kunststof dakrand voor je op een rijtje.

Geen naden door de lange lengtes

Een eerste voordeel van kunststof dakranden is dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes. Keralit.nl heeft kunststof dakranden met een lengte tot wel 6 meter. Door de lange lengte kan een dakrand zonder naden gemonteerd worden. Hierdoor krijgt jouw dak een strakke uitstraling. Moet je een lengte langer dan 6 meter overbruggen? Dan betekent dit niet dat je niet voor kunststof kunt kiezen. De naden kunnen namelijk netjes weggewerkt worden met speciale afwerkingsmaterialen, zodat jouw dak alsnog een strakke uitstraling krijgt.

Onderhoud is nauwelijks nodig

Houten dakranden hebben één groot nadeel: ze hebben behoorlijk veel onderhoud nodig. Hier hoef je bij kunststof niet bang voor te zijn. Dakranden van dit materiaal hoef je namelijk nauwelijks te onderhouden. Doordat kunststof niet gevoelig is voor water en ook niet verkleurt onder invloed van de zon, hoef je jouw dakranden nooit meer te behandelen of te verven. Het enige wat je zo nu en dan moet doen, is de dakranden schoonmaken. Gebruik hier een zachte doek of spons voor en een sopje.

Groot aantal mogelijkheden op het gebied van kleuren

Wanneer je jouw dak afwerkt met houten boeidelen, bepaal je zelf welke kleur ze worden. Hout kun je namelijk in een andere kleur schilderen. Kunststof is een materiaal dat je niet snel in een andere kleur schildert. Toch betekent dit niet dat er weinig te kiezen valt voor wat betreft de kleur. Doordat steeds meer mensen voor kunststof dakranden kiezen, zijn de mogelijkheden ook een stuk groter geworden. Je kunt bijvoorbeeld voor witte kunststof dakranden kiezen, maar ook voor wijnrode, donkergroene, staalblauwe, donkerbruine of grijze dakranden. Je kunt bovendien voor kunststof met houtnerf kiezen, waardoor dit materiaal nauwelijks te onderscheiden is van hout.

Zelf te monteren

Omdat het vervangen van dakranden vaak al genoeg kost, is het prettig wanneer je hier enigszins op kunt besparen. Dit kan door voor kunststof dakranden te kiezen. Dakranden van dit materiaal kun je namelijk betrekkelijk makkelijk zelf monteren. Bestel je de dakranden bij een specialist op het gebied van kunststof? Dan worden alle benodigdheden voor de montage meegeleverd, inclusief een boekje met instructies. Doordat kunststof dakranden in lange lengtes verkrijgbaar zijn, kun je ze als één geheel bevestigen. Hierdoor kost het monteren van een kunststof dakrand je weinig tijd.