Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Welke klimhulp kies jij tijdens het klussen?

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Of is het tijd voor een interieurmetamorfose? Dan wil je tijdens het verven of schoonmaken gemakkelijk omhoog kunnen klimmen. Maar wat kun je dan het beste gebruiken? Een rolsteiger, een kamersteiger of toch een huishoudtrap? 

Een steiger kopen is ideaal voor grotere klussen. Voor een langdurig project raden we je een rolsteiger aan. Deze steigers zijn heel stabiel. Je kunt hier heel veilig mee werken. Ze hebben een groot werkoppervlak. Doordat je er al je materialen op kunt plaatsen, hoef je niet telkens omhoog en omlaag te klimmen. De steigers zijn uitgerust met wielen met een spindel, die je apart van elkaar op een bepaalde hoogte kunt zetten. Daardoor kun je ook op een niet-egale ondergrond heel veilig werken. Er zijn echter ook nadelen. Rolsteigers zijn redelijk zwaar en het opbouwen kost wel even tijd. Dit kun je het beste met twee personen doen. De steigers nemen ook flink wat ruimte in beslag.

Kamersteiger

Het klinkt een beetje tegenstrijdig maar kamersteigers worden lang niet altijd in een kamer gebruikt. Ze zijn ideaal voor iedere locatie waar niet zoveel ruimte is. Een kamersteiger is namelijk een kleinere versie van de rolsteiger. Doordat deze kleiner en minder breed is, kun je hem gemakkelijk in kleine kamertjes en gangetjes neerzetten. De kleinste steigers zijn rond de drie meter en de grote kunnen een hoogte van meer dan zeven meter bereiken. In tegenstelling tot de zwaardere rolsteigers zijn kamersteigers heel gemakkelijk door één persoon op te bouwen en weer uit elkaar te halen. Meestal lukt dit binnen een minuut. Dat komt door het vouwframe. De meeste kamersteigers zijn uitgerust met wielen en daardoor gemakkelijk te verrijden. Je kunt de steiger ook buiten gebruiken, maar doordat deze wielen niet verstelbaar zijn, kan hij alleen op een rechte ondergrond worden geplaatst. Wil je een kamersteiger kopen, dan zul je merken dat deze in aanschaf wat voordeliger is dan een rolsteiger.

Huishoudtrap

En tot slot kunnen we je de huishoudtrap van harte aanraden. Hier kun je echt niet zonder in huis. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Dat maakt het  misschien wat lastig om te kiezen. Denk daarom voor je er ééntje koopt goed na over waar je de trap allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik je hem alleen om even snel iets uit het bovenste kastje te pakken? In dat geval heb je aan een klein trapje genoeg. Gebruik je hem bijvoorbeeld ook tijdens het afstoffen en het wassen van de ramen? Dan kun je beter een wat hogere trap kopen. Verplaats je de trap veel? Zorg er dan voor dat hij niet te zwaar is. En wil je hem ook rond het huis gebruiken om bijvoorbeeld de kozijnen van een nieuwe laag verf te voorzien? Kies dan voor een nóg zwaardere kwaliteit. Een trap met grote, brede treden is veiliger dan een exemplaar met kleine, smalle treden. En hoe meer gewicht de trap heeft, hoe stabieler hij op de grond staat. Minpunt is dan wel dat de trap wat zwaarder -en daardoor lastiger te verplaatsen- is.