Welke soorten plakband zijn er?

Als het gaat over plakband, dan zijn er diverse soorten op de markt. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten:

  • Plakband zoals je die thuis hebt, om papier te plakken.
  • Dubbelzijdig plakband, vooral handig om iets op te hangen.
  • Schilderstape, om voor het verven iets af te plakken.
  • Onzichtbaar tape, dit is transparante tape.
  • Beschrijfbaar plakband.

Hoe kun je lijmresten van plakband verwijderen?

De lijmresten van sommige plakband zijn gemakkelijker te verwijderen dan velen van ons denken. De eerste methode is om een ​​oplosmiddel te gebruiken, in dit geval is de isopropylalcohol die we thuis soms gebruiken al voldoende. Als de vlek erg oud is, kan het zijn dat deze diep in het oppervlak is ingebed, dus je kunt ook zuiveringszout gebruiken, dit is een schurend materiaal maar beschadigt tegelijkertijd geen oppervlakken. Het is slechts een kwestie van een schone doek bevochtigen met alcohol en er een beetje baking soda op doen om de resten in te wrijven.

Als dit mengsel de lijm niet volledig verwijdert dan kun je het oppervlak opnieuw reinigen en drogen om het te proberen met gewone olijfolie. De procedure is hetzelfde, bevochtig met olie en wrijf met een schone doek tot het volledig is verwijderd.

Hoe verwijder ik plakband van aluminium?

Het eerste dat je moet onthouden, is dat aluminium een ​​materiaal is dat gevoelig is voor veel wasmiddelen, dus het wordt niet aanbevolen om sterke chemische producten te gebruiken, vooral als het een decoratief oppervlak is. In die zin is het het beste om het oppervlak te verwarmen met een heteluchtpistool en, zodra de lijm voldoende is gesmolten, deze eenvoudig te verwijderen met een doek die is bevochtigd met isopropylalcohol.

Als je geen heteluchtpistool hebt dan kun je een föhn gebruiken. De verwerkingstijd is afhankelijk van het vermogen van het apparaat om de lijm te laten smelten. Gewoonlijk is 5 minuten voldoende om de resterende afplaktape te laten smelten.

Hoe verwijder ik plakband van de muur?

Als je lijmresten op een muur hebt moet je rekening houden met het type verf dat de ondergrond heeft. Er zijn verven die bestand zijn tegen schurende reinigingsmiddelen, maar in andere gevallen zal het nodig zijn om het gebied opnieuw te schilderen nadat de lijm is verwijderd. In sommige gevallen is isopropylalcohol voldoende, maar afhankelijk van het type tape dat op de muur is bevestigd, kun je ook proberen er wat eetbare plantaardige olie op te wrijven met een schone doek.

In de moeilijkste gevallen is het essentieel om warmte toe te passen en vervolgens de klus te klaren met alcohol. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn om een ​​spatel te gebruiken om de lijm te verwijderen als deze eenmaal is gesmolten.

Hoe verwijder ik plakband van de vloer?

Het is belangrijk om te weten van welk materiaal de vloer is gemaakt. Er zijn speciale lijmverwijderaars voor het reinigen van hout, keramiek, marmer enz. Het is daarom aan te raden om niet-bijtende producten te gebruiken. In die zin moet er rekening mee worden gehouden dat zelfgemaakte oplossingen vlekken kunnen achterlaten.

De meest onschadelijke en effectieve stoffen zijn olijfolie en isopropylalcohol, maar deze moeten apart worden gebruikt. Dat wil zeggen, als een van de twee niet werkt, wordt de andere gebruikt. Zuiveringszout is zeer effectief voor het verwijderen van lijm van vloeren, maar het wordt gebruikt als een aanvullend element naast alcohol.