Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Welke tuintrends zijn er in 2022?

De coronacrisis heeft ons meer dan ooit doen beseffen dat een fijne woning ó zo belangrijk is. Velen werken nog steeds gedeeltelijk thuis. Hoe prettig is het dan als je tussen de middag even lekker naar buiten kunt om in je tuin te lunchen of een frisse neus te halen? De inrichting van de tuin is daarom in 2022 een groot topic. Welke trends er in 2022 zijn, vind je in dit artikel!

Kleurkeuzes in 2022

De basiskleuren van de tuin zijn volgend jaar belangrijk. Zo zien we uiteraard groen terug in de planten, klimop, heggen en bloemen. Ook de tuinmeubelen kom je in verschillende groentinten tegen. Groen, gecombineerd met grijs, beige en bruin, wordt hét basis kleurenpalet van 2022.

Vakantiegevoel

Het creëren van een soort vakantiegevoel. Dat is wat we massaal met onze tuinen willen bereiken in 2022. Bohemian stijl accessoires, fel gekleurde kleden voor bij het basis kleurenpalet en kussentjes met vrolijke patronen passen allemaal bij dat vakantiegevoel.

De zomer verlengen

Ook bij minder mooi weer willen we in de tuin kunnen zitten. Dan komen tuinhaarden, vuurkorven, veranda’s en overkappingen prima van pas. Zo kun je namelijk het hele jaar door buiten zitten! Kies je er echt voor om een tuinhuis of overkapping te plaatsen? Dan is het verstandig om eens contact op te nemen met de rijplaten verhuur. Als je de benodigde zware bouwmaterialen op een rijplaat zet, zal de tuin in ieder geval niet beschadigen door het gewicht van de materialen.

Duurzame materialen

Ook het gebruik van duurzame materialen is iets dat we in 2022, maar ook daarna nog, gaan zien. Tuinmeubels worden steeds vaker gemaakt van hergebruikt hout of hout met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Ook zien we veel onderstellen van roestvrij aluminium. Misschien niet het meest duurzame materiaal tijdens productie, maar wél als het gaat om levensduur. Aluminium gaat niet kapot en houdt lang zijn kracht. Daarnaast zijn er in tuincentra steeds meer lampen te vinden die branden op zonne-energie, mega duurzaam dus.

Alles smart

Binnenshuis worden al veel slimme apparaten gebruikt. Denk aan de koelkast, de video deurbel of de slimme tv. Ook buiten komt dit steeds meer terug. Denk aan smart buitenverlichting die je automatisch aanzet. En niet te vergeten de laadpaal die in veel voortuinen staan. Als je elektrisch gaat rijden, is een auto laadpaal kopen best handig. Zo kun je gewoon thuis laden en hoef je geen gebruik te maken van de openbare laadpaal. En niet te vergeten: een slimme laadpaal kan zelfs laden via de zonnepanelen!

Welke tuintrends uit 2022 ga jij gebruiken?