Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Welke verschillende soorten vloeren zijn er?

Heb je een nieuw huis gekocht en wil jij een geheel nieuwe vloer leggen? Dan moet je eerst nog bedenken welke soort vloer je in je huis wilt. Die keuze is natuurlijk niet gemakkelijk, want heb je al een idee hoe je interieur eruit komt te zien? Dat is heel belangrijk, want dit moet natuurlijk wel passen bij de vloer. In deze blog beschrijven we een aantal verschillende soorten vloeren.

PVC-vloer

De PVC-vloer wordt steeds populairder, steeds meer mensen laten een PVC-vloer leggen. De vloer is gemaakt van kunststof en is geschikt voor vloerverwarming. Het is geschikt voor alle ruimte, wat deze vloer erg gewild maakt. Het materiaal is stevig en erg onderhoudsvriendelijk. Je hebt dus niet veel werk aan het onderhouden van de vloer.

Gietvloer

De gietvloer zorgt voor een moderne sfeer in de ruimte. Deze vloer is goed schoon te houden en goed bestand tegen slijtage, dat zorgt ervoor dat je het lang meegaat. Naast een hoge duurzaamheid heeft de vloer nog meer voordelen, zo is het erg goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast isoleert de gietvloer goed, dus hierdoor bespaar je op de energierekening. Heb je een moderne inrichting in je woning? Dan past deze vloer daar zeer goed bij.

Een variant van de gietvloer is de epoxyvloer. Deze variant bestaat uit verschillende lagen epoxyhars dat wordt gegoten en vervolgens gehard. Deze vloer wordt voornamelijk gebruikt in ruimtes waar grote en zware machines of transportmiddelen gebruikt worden, zoals in een loods of grote schuren. Deze variant is een van de hardste vloeren die gegoten kunnen worden.

Laminaatvloer

Laminaatvloeren lijken tegenwoordig steeds meer op houten vloeren. Een voordeel van laminaatvloeren zijn dat ze gemakkelijk te leggen zijn. Ben je een beetje handig? Dan kan je het zelf doen. Een ander voordeel is dat laminaatvloeren over het algemeen een goed prijs hebben. Het zijn zeker niet de duurste soort vloeren. Laminaatvloeren hebben een kunststof beschermlaag die ervoor zorgt dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is.

Parketvloer

Een parketvloer bestaat uit houten delen, afwerken kan op verschillende manieren, lakken, oliën of in de was zetten. Zo heb je verschillende soorten parket: lamelparket, massief parket en traditioneel Tapisparket. Lamelparket bestaat uit 3 lagen en massief parket uit 1 laag. Tapis is Frans voor tapijt. Dit wordt zo genoemd omdat de vloer als het ware als tapijt op de ondervloer verlijmd en vernageld wordt. Een echte ambachtelijke en traditionele vloer.

We hopen dat je zo een beetje beter een idee hebt welke soort vloer je wilt en welke er het beste bij je interieur past. De laatste tip: bekijk altijd de vloer even in een showroom, zo weet je zeker dat de kleur niet tegen zal vallen. Ook kun je in de showroom de vloer even voelen en kun je eventueel advies vragen aan een specialist. Neem een aantal stukken vloer mee naar huis om te kijken hoe het licht erop valt. Zo heb je een idee hoe het er uiteindelijk uit zal zien.