gietvloer

Welke vloer kies jij?

Een vloer is misschien wel het belangrijkste deel van je interieur. Het zorgt voor een bepaalde uitstraling in je huis. Heb je moeite met een nieuwe vloer kiezen? Of je nu gaat voor een gietvloer, tegels, tapijt of laminaat het kiezen van een vloer is één van de lastigste keuzes die er zijn. Een vloer is niet zo simpel te vervangen als een meubelstuk en de vloer moet natuurlijk bij de inrichting van je huis en de meubels passen. Maar waar moet je nou echt opletten bij het kiezen van een vloer?

De plaats ligging van de vloer

De keuze voor welk materiaal je gaat nemen is sterk afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. De vochtbestendigheid van een vloer speelt een grote rol in de badkamer en keuken, daar kun je dus beter niet voor hout kiezen. Misschien vind je tapijt in de woonkamer fijn en heb je in de slaapkamer liever wat anders. Denk dus goed na aan de functionaliteit en de eisen die de vloer moet hebben.

Waar wordt de vloer voor gebruikt?

Wanneer je alleen woont maak je een andere keuze dan wanneer je met kinderen of huisdieren in huis woont. Let dan ook goed op praktische aspecten van een vloer en of die gemakkelijk schoon te maken is. Je wilt natuurlijk ook dat je vloer een beetje lang mee gaat. Ook een belangrijk punt om rekening mee te houden is de vloerverwarming. Zit het er al in? Zo niet, is er wel genoeg ruimte voor. De ene vloer is meer geluiddempend en isolerend dan de andere, wat ook een punt is om rekening mee te houden.

Ruimtelijk effect vloeren

Als je een kleine ruimte hebt, wil je de kamer zo groot mogelijk laten lijken. Lichte en koele kleuren kunnen daar dan bij helpen, zoals de gietvloer Assen. Door een lichte vloer te nemen, wordt het licht gereflecteerd en lijkt je kamer een stuk groter. Als je ook lichte muren hebt, zorg er dan voor dat de woonaccessoires andere kleuren hebben. Zodat de ruimte niet te kil wordt. Ook drukke patronen in een kleine ruimte zorgen ervoor dat het kleiner lijkt. Als je juist een grote ruimte hebt, kies dan voor een donkere tint vloer. Dat zorgt dan ook weer voor sfeer. 

Er zijn een groot aantal verschillende soorten vloeren, waar budget ook meestal een rol speelt. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden in je huis.