Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wijnglazen als eyecatcher in je woning

Wijnglazen hebben een erg mooie, vloeiende vorm. Ze zijn perfect om wijn uit te drinken, maar kunnen ook prachtig dienen als decoratie. Je vraagt je misschien af: hoe dan? Daar lees je in deze blog meer over. 

Wijnglazen tentoonstellen

Ze mogen niet ontbreken in je vitrinekast: wijnglazen. Natuurlijk show je ook die mooie borden van je oma of de sierlijke kopjes die je door de jaren heen bij elkaar hebt gespaard. Het geheel is af met wijnglazen. Een groot voordeel van een vitrinekast is dat je servies vrij blijft van stof, maar toch goed zichtbaar is achter glas.

Een meer originele manier om je wijnglazen tentoon te stellen is ze ophangen aan de muur van je keuken. Dit kan bijvoorbeeld aan een houten plankje met inkepingen of door de kop van een hark te gebruiken. Omdat de wijnglazen op de kop hangen, komt er geen stof in de kelken. Maar de glazen hangen wel in een open ruimte, dus deze optie is vooral geschikt als je ze vaak gebruikt. 

Wijnglazen in het voorjaar

Vier de lente met je wijnglazen! Een glas is immers een soort mini-vaas en waarom zou je die niet gebruiken voor kleine plantjes of bloemen? Erg handig om stekjes in te kweken en het ziet er lekker origineel uit, zeker als je verschillende wijnglazen bij elkaar zet met iets groens of fleurigs erin. 

Wijnglazen in de winter

De eerste kerstnummers draaien op de radio en je komt al een beetje in de kerstsfeer. Hoog tijd om je woning te versieren voor de feestdagen! Ben je nog op zoek naar originele versiering? Misschien is het al aanwezig in je huis. Trek je wijnglazen uit de kast (of van de muur) en zet ze op de kop op een mooie schaal. In de kelk stop je kleine kerstballen of een schattig kerstboompje. Op de voet komt een stompkaars te staan et voilà, jouw unieke kerstversiering is klaar! Steek de kaarsen aan en geniet van het geheel. Deze originele setting gaat zeker opvallen bij je gasten. 

Originele wijnglazen

Je interieur wordt nog mooier als je kiest voor originele wijnglazen met bijvoorbeeld een grote of hoekig gevormde kelk. Wat dacht je van zwarte wijnglazen? Deze worden officieel proefglazen genoemd en zullen erg opvallen in je vitrinekast of aan je muur. Een ruim aanbod aan verschillende wijnglazen vind je in de webshop van Woldring. Bekijk bijvoorbeeld de glazen van Schott Zwiesel, die naast wijn geschikt zijn voor diverse drankjes. Je bestelt ze eenvoudig online bij Woldring!

Lees ook eens onze handige handleidingen voor de keuken: