Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wonen in een Tiny House

Het is een populair iets tegenwoordig, een Tiny House. Iedereen heeft er weleens van gehoord of kent een Tiny House bewoner. Een Tiny House is voorzien van alle gemakken maar dan op een relatief klein oppervlak, niet meer dan 50 vierkante meter. Maar waarom kiezen mensen ervoor om in een Tiny House te gaan wonen? Van oorsprong komt de Tiny House beweging uit Amerika en is ontstaan uit een behoefte off-grid te willen wonen. Hieronder een overzicht van redenen waarom je zou kunnen besluiten om kleiner te gaan wonen.

Duurzaam

Duurzaamheid is voor veel mensen een reden om in een Tiny House te gaan wonen. Men wordt zich steeds meer bewust dat duurzaam leven een belangrijke sleutel is in onze klimaatproblemen. De voetafdruk is direct al een stuk kleiner door de afmetingen van je huis. Er zitten echter veel meer duurzame snufjes in een Tiny House en daar zijn veel van de bewoners van zo’n klein huisje naar op zoek. Duurzaamheid waardoor ze minder druk uitoefenen op de aarde. Dit kunnen zonnepanelen zijn, compost toiletten en zelfs een duurzaam matras.

Goedkoop

De prijs van een Tiny House is interessant. Ze zijn een stuk goedkoper dan een normale woning. De ruimte is daardoor natuurlijk ook beperkt maar daar zijn slimme oplossingen voor. De woorden (financiële) vrijheid en duurzaamheid hoor je het meest wanneer je mensen spreek over hun manier van leven. Financiële vrijheid is ook een belangrijk gegeven omdat de bouw en vaste lasten een stuk lager liggen. Maar ook de mobiliteit is belangrijk voor veel mensen, vooral jongeren. De vrijheid om je huis mee te nemen naar de plek waar je werkt.

Minder spullen, minder stress

Men wordt zich er tegenwoordig ook steeds meer van bewust dat meer tijd belangrijker is dan meer bezit. De mentale gezondheid wordt steeds belangrijker in een tijd waren burn-outs en depressies tot de orde van de dag behoren. Wanneer je kleiner woont heb je automatisch minder spullen nodig waar je hard voor moet werken en dus is er de mogelijk om misschien minder te gaan werken, waardoor je meer tijd voor jezelf hebt. Een gezonder leven dus.

Conclusie

Tiny House wonen heeft veel voordelen. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze relatief nieuwe vorm van wonen, verdiep je er dan eerst goed in. Verdiep je in de enorme mogelijkheden, weeg de voordelen af tegen de nadelen en maak een weloverwogen beslissing.