Wooninspiratie opdoen op Pinterest

Als ik mijn huis opnieuw in wil richten, of opzoek ben naar woonideeën dan open ik direct mijn Pinterest app want ik weet gewoon dat daar de beste en meest creatieve ideeën op staan.

Kleding

Ik ben iemand die graag kleding koopt, maar door contant nieuwe kleding te kopen raakt mijn kast overvol. Door op Pinterest naar kast ideeën te zoeken doe ik weer creatieve inspiratie op om mijn kleding handig op te bergen waardoor ik minder ruimte gebruik. Zo heb ik ontdekt dat je douchegordijnringen aan een kleerhanger kan hangen. Aan deze ringen (of haken want dan haal je ze er makkelijker weer af) hang je hemdjes. Zo hang je wel zo’n 20 hemdjes aan 1 kleerhanger!

Ook met broeken heb ik een grote ontdekking gedaan. Als je ze in gevouwen positie rechtop zet in een la, hoef je niet steeds de hele stapel er uit te tillen om jouw favoriet te vinden want je ziet iedere broek in één oogopslag.

Om maar even op mijn kledingverslaving door te gaan: sjaals. Ze zijn lastig netjes op te bergen omdat ze pluizen, rare vormen hebben en niet stevig genoeg zijn om rechtop te zetten. Ik heb een houtenplank opgehangen, waar ik met een lijmpistool allemaal wasknijpers op heb geplakt. Aan iedere wasknijper hangt nu een sjaal, zo heb ik volledig overzicht, verkreuken ze niet en het staat ook nog leuk!

Keuken

Ook in de keuken heb ik vele ideeën toegepast dankzij Pinterest. In mijn keukenla staan pannen naast elkaar op hun zij, die rechtop blijven dankzij schotten tussen iedere pan en ook de deksels staan tussen deze schotten rechtop. Ik pak veel makkelijker een pan nu ze niet allemaal meer gestapeld in elkaar staan.

Een messenblok heb je ook niet nodig als je een hoge glazen vaas hebt en hier stokjes in doet, die waarmee je normaal wok eet of sushi, de messen zijn zo ook rechtop en veilig opgeborgen.

Vele andere ideeën

Op Pinterest kun je nog vele andere ideeën opdoen, dingen die je zelf nog nooit had bedacht maar die oh zo logisch zijn. In mijn vrije tijd scrol ik heel graag door Pinterest, overdag vaak samen met mijn heerlijke cappuccino en ’s avonds vaak onder het genot van een heerlijk glaasje wijn uit mijn wijnkoelkast. Wist je dat ik die ook dankzij Pinterest heb aangeschaft? Ja Pinterest weet wel wat je leuk vindt en dat vind ik eerlijk gezegd ook helemaal niet erg want anders had ik nooit van het bestaan van mijn wijnkoelkast af geweten!