Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zelf een stopcontact verplaatsen

Woon je in een relatief oude woning? Dan kan dit op den duur voor problemen gaan zorgen. Zo is het bijvoorbeeld logisch dat je meer onderhoud uit moet voeren dan aan een nieuwbouwwoning. Daarbij komt dat je je ook kunt gaan storen aan bepaalde dingen. Zitten de stopcontacten in jouw huis op een behoorlijke hoogte? Dan kan dit afbreuk doen aan jouw strakke interieur. In dat geval doe je er goed aan om actie te ondernemen. Wat je kunt doen? Jouw stopcontact(en) verplaatsen. Dit kun je laten doen door een elektricien, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Ga je zelf aan de slag met de stopcontacten? Dan komt hier heel wat bij kijken. In onderstaande tekst vertellen we je wat er komt kijken bij het verplaatsen van stopcontacten.

Sleuven frezen

Leidingen voor elektra werden vroeger vaak op de muur aangelegd. Tegenwoordig wordt het leidingwerk vaak in de muur gefreesd. Wil je een stopcontact verplaatsen? Dan moet je een nieuwe sleuf in de muur frezen om de leiding weg te werken. Dit doe je met behulp van een freesmachine. Om stopcontacten te verplaatsen en netjes weg te werken, moet je dus over zo’n machine beschikken. Daarnaast moet je weten hoe je een freesmachine gebruikt. Het is namelijk ook geen gezicht om de sleuven onnodig groot te frezen. Bovendien bezorgt dit je behoorlijk wat extra werk. Je moet alles immers ook weer wegwerken straks.

Centraaldoos monteren

Naast het frezen van de sleuf, moet je ook een opening frezen voor de centraaldoos. Dit wordt het punt waar je uiteindelijk de stroom naartoe laat lopen. Aan de voorkant van de muur wordt het stopcontact uiteindelijk aangesloten op de centraaldoos. Heb je een opening gecreëerd voor deze doos? Dan moet je de dozen monteren. Dit betekent dat er draden getrokken moeten worden van jouw elektrische installatie naar de centraaldoos. Deze leidingen trek je door de (pvc-)leidingen die je aanbrengt in de zojuist gefreesde sleuven in de muur. De bekabeling moet je tot slot ook nog op de juiste manier aansluiten op het stopcontact. Doe je dit niet? Dan kun je het stopcontact straks ook niet gebruiken en dat zou zonde zijn!

Meerdere stopcontacten verplaatsen? Laat dit over aan een elektra specialist!

Zoals je hierboven kon lezen, komt er behoorlijk wat kijken bij het verplaatsen van een stopcontact. Heb je nog nooit met elektra of een frees gewerkt? Of wil je alle stopcontacten in jouw woonkamer verplaatsen naar een lagere plek op de muur? Dan doe je er goed aan dit werk over te laten aan een elektra specialist. Hij werkt namelijk dagelijks met elektriciteit. Hierdoor weet een elektricien ook hoe hij de stopcontacten in jouw woning moet verplaatsen. De werkzaamheden duren nooit lang. Daarbij komt dat je verzekerd bent van een goed resultaat. Allereerst werkt het stopcontact en daarnaast wordt de boel ook nog eens netjes weggewerkt.