Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zes keukentrends: marmer, zwart, grijs, metallic, klassiek én slim!

Keukens worden steeds multifunctioneler. Naast een praktische plek om te koken, kun je er vaak ook gezellig eten en borrelen. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een groot keukenblad met stoelen of barkrukken waar je met elkaar gezellig kunt zitten. Bij de inrichting van een nieuwe keuken is het leuk om hier rekening mee te houden. Daarnaast signaleren we de volgende trends op keukengebied: klassieke, slimme, marmeren, zwarte, metallic en grijze keukens.

Trend 1: Marmer

Niet alleen zien we steeds vaker marmer in huis, maar ook in de keuken. Deze bijzondere steen zorgt  voor een luxe uitstraling. Je kunt marmer op allerlei verschillende manieren toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren aanrechtblad, een marmeren wand óf aan marmeren details.

Trend 2: Zwarte keukens

Is het je al eens opgevallen dat steeds meer bakkers en slagers kiezen voor een zwartkleurige winkel? Dat is niet voor niets. De zwarte kleur oogt stijlvol én hun producten komen er heel mooi in uit. Ook zwart in de keuken is een aanrader. Zwart is namelijk niet alleen modern, maar ook tijdloos én je kunt deze tint overal mee combineren; bij iedere kleur en iedere stijl. Steeds vaker worden donkere houtsoorten in de keuken gebruikt, zoals zwart eiken. Dit gaat prachtig samen met kleurrijke accenten.

Trend 3: Grijze keukens

Kun je niet kiezen tussen een lichte, frisse keuken of een donkere, warme keuken? Ga dan voor grijs! Grijze keukenszijn zeer stijlvol zonder teveel op te vallen. Bovendien zijn er veel verschillende tinten grijs. De kleur straalt warmte en gezelligheid uit en is heel mooi te combineren met zowel lichte als donkere tinten. Daarbij zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Een lichtgrijze keuken geeft licht en ruimte. Een donkergrijze keuken oogt heel luxe. Deze tint gaat uitstekend samen met hout. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden, zoals keuken in grijs blauw, of in grijs hoogglans.

Trend 4: Metallic en messing

Vroeger werden in de keuken accessoires vaak in messing uitgevoerd, zoals in de deurgrepen en de kranen. Nu worden ook voor bijvoorbeeld de keukenkastjes zelf vaker voor deze kleuren gekozen. Dat geeft voor een bijzonder effect!

Trend 5: Klassieke keukens

Klassieke keukens zorgen voor een nostalgisch gevoel. Door veel gebruik te maken van houten materialen en aardetinten creëer je warmte en gezelligheid. De klassieke keukens zijn verder te herkennen aan een sierlijke afwerking en allerlei accessoires, zoals een gietijzeren fornuis, kookgerei aan de muur, een mooie schouw met een schilderij erop of boven, een paar sierlijke planten en een fruitschaal op het aanrecht. Dit alles zorgt voor een heel knusse en huiselijke sfeer.

Trend 6: De slimme keuken

De laatste trend: keukens worden steeds slimmer. Dit heeft natuurlijk vooral met het gebruik van steeds slimmere apparatuur te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld kranen met kokend water te koop en is er inmiddels keukenapparatuur op de markt, die je met een app op je smartphone kunt bedienen. Hiermee zet je de oven op afstand alvast op 180 graden. Zo kun je slim kokkerellen in een slimme keuken!