Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo bescherm je jouw creditcardgegevens tijdens het online winkelen

Ben je een echte liefhebber van online shoppen? Dat begrijpen wij maar al te goed! Online winkelen is een handige en makkelijke manier geworden om snel jouw favoriete producten in huis te halen. Ook de methoden om jouw bestelling af te rekenen zijn tegenwoordig sneller, eenvoudiger en veiliger ingericht. Zo is betalen met de creditcard een populaire betaalmethode voor de meesten. Met de toenemende populariteit is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke risico’s die online winkelen met zich meebrengt. Hieronder lees je enkele tips om jouw persoonlijke en financiële gegevens optimaal te beschermen.

1. Houd jouw computer of mobiel virusvrij

Om jouw creditcardgegevens te beschermen is het belangrijk om jouw computer en mobiele apparaten veilig te houden. Een manier om dit te doen is door antivirussoftware en firewalls te gebruiken. Deze programma’s helpen voorkomen dat virussen en andere schadelijke software jouw apparaat overnemen en jouw creditcardgegevens proberen te stelen. Een andere manier is het up-to-date houden van jouw besturingssystemen. Deze bevatten vaak beveiligingsopties die kunnen helpen om jouw apparaat te beschermen. Als je dit niet doet, loop je het risico dat hackers eenvoudig toegang krijgen tot jouw persoonlijke gegevens.

2. Gebruik unieke wachtwoorden

Het gebruik van een uniek en sterk wachtwoord voor elk online account is een belangrijke stap in het beschermen van jouw creditcardgegevens tijdens het online winkelen. Wanneer je hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts, kan een hacker bij toegang tot één account ook makkelijk toegang krijgen tot al jouw accounts. Dit kan leiden tot ongeautoriseerde transacties, identiteitsdiefstal en andere vormen van creditcardfraude. Een uniek en sterk wachtwoord, van minstens 8 tekens, helpt dit voorkomen. Het onthouden van al deze wachtwoorden kan soms lastig zijn. Maak daarom gebruik van een wachtwoordbeheerder, waarin je jouw wachtwoorden veilig kunt opslaan.

3. Gebruik een creditcard

Een andere manier om jouw persoonlijke gegevens te beschermen, is door gebruik te maken van een creditcard in plaats van een debet card. Creditcards hebben doorgaans een sterkere fraudebescherming en aansprakelijkheidsverzekering dan debet kaarten. Wanneer jouw creditcardgegevens in gevaar komen, ben vaak minder aansprakelijk voor ongeautoriseerde transacties. Vele creditcardmaatschappijen bieden ook een aankoopbescherming, die extra dekking kan bieden voor producten die tijdens de verzending beschadigd of gestolen zijn. Daarnaast hebben de meeste creditcardmaatschappijen gespecialiseerde fraudedetectiesystemen om verdachte activiteiten te controleren.

4. Tweestap-authenticatie

Een laatste tip om jouw financiële gegevens te bewaken, is gebruik maken van een tweestap-authenticatie. Voeg een extra beveiligingslaag toe aan jouw online accounts door meerdere stappen voor identificatie te gebruiken. Zo moet je bijvoorbeeld jouw unieke vingerafdruk of gezichtsherkenning gebruiken om in te kunnen loggen. Hackers hebben hier natuurlijk geen toegang toe, waardoor jouw gegevens goed beschermd blijven.