Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo ga je koophuizen te lijf

Het kopen van een huis is geen sinecure. De adviezen vliegen je om de oren, waar begin je? Bij Phil en Kirstie. Dat leggen we uit. 

Vergeet al die brochures in je rugzak van huizen die te koop staan en vergeet ook de eenzame zoektochten naar een koophuis. Als je kennis hebt gemaakt met Phil en Kirstie wordt alles anders. Het populaire Engelse televisieduo neemt kandidaten bij de hand bij de keuze voor een koophuis. Een huis kopen was nog nooit zo makkelijk. Alhoewel…

Woonproblemen ontwarren en keuzestress voorkomen

Adviezen bij het kopen van een huis. Tips voor het verkopen van een huis. Verkopen of juist verbouwen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Phil en Kirstie duiken in de woonproblemen en de keuzestress, ontwarren deze, maken de zaak helder en voor je het weet heeft de kandidaat een nieuwe woning (of juist niet).

Phil Spencer en Kirstie Allsopp. Wie een beetje thuis is in televisieprogramma’s (zondagmiddag SBS6) over wonen kan niet om dit tweetal heen. Beiden zijn gediplomeerd makelaar en varen op een flinke hoeveelheid ervaring en kennis. Je zou willen dat je ze altijd kon meenemen bij het bezichtigen van een huis.

Volgens kenners is het honderd procent echt wat we voorbij zien komen aan kandidaten en woningen in het bekende tv-programma ‘De grote verhuizing’ en dat kan niet van ieder woonprogramma gezegd worden.

Wie zijn die twee makelaars?

Zij altijd in een jurk en op hakken, hij in een kostuum. Makelaars pur sang, maar allesbehalve saai en vooral eerlijk. Zo komen beiden over en dat werkt het vertrouwen in deze woonadviseurs in de hand. Mensen kijken er graag naar. Voeg daar de dynamiek tussen beide presentatoren aan toe en uiteraard het voyeurisme dat niemand vreemd zal zijn om bij alle mogelijke mensen binnen te kunnen kijken en het succes is compleet.

Kirstie Allsopp kocht zelf haar eerste huis op haar twintigste. Niet vreemd als je weet dat haar ouders constant huizen aan het opknappen waren en als dat klaar was, trokken ze naar het volgende project. In 1996 startte ze met een vriendin een eigen ‘makelaardij’ en startte met Phil Spencer het televisieprogramma ‘locatie, locatie, locatie’.

Phil Spencer is een boerenzoon en begon in ’96 een vastgoedonderzoeksbureau in Londen. Niet veel later werkte hij samen met Kirstie aan het eerdergenoemde programma, gevolgd door het programma ‘verhuizing’. Vanwege het feit dat hij een Australische vrouw heeft en een grote affiniteit met dat land maakte hij ook een woonprogramma vanuit Australië, Relocation: Phil Down Under.

De marketingmachine draait op volle toeren

In 2010 startten Kirstie en Phil samen met twee compagnons een eigen productiebedrijf en inmiddels kennen we in Nederland de twee ook van het programma ‘Verbouwen of verhuizen’, het programma waarbij Phil mensen helpt hun huizen zo aan te pakken dat ze wél verkopen en de verschillende programma’s van Kirstie over je huis inrichten met vintage spulletjes en haar kerst-woonprogramma’s. Ze zijn van alle markten thuis.

De marketingmachine rond beide makelaars draait ook als een tierelier. Behalve social media en een eigen app “Kirstie en Phils House Hunter’, zijn er verschillende Engelstalige boeken van Phil en Kirstie op de markt. Titels als ‘How to buy your first home’ en ‘Adding value to your home’ van Phil en ‘How to buy a house’ van beiden zijn hier voorbeelden van.