Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo houd je je laminaatvloer mooi

Je vloer is meestal het eerste wat mensen opvalt als ze je huis binnenkomen. Het is de toegangspoort tot elke kamer en het is dan ook niet vreemd dat de vloer hier tekenen van slijtage vertoont. Als het tijd is om je vloer een onderhoudsbeurt te geven, is er geen reden tot stress! Met deze 4 professionele tips ziet jouw vloer er nog net zo goed uit als op de dag dat hij gelegd werd en blijft hij jarenlang mooi.

Laat stof je vloer niet verpesten

Na verloop van tijd hoopt stof zich op in de kleine ruimtes van het laminaat en kan de kwaliteit ervan verslechteren. Een paar eenvoudige manieren om dit te voorkomen zijn door regelmatig gebruik te maken van de stofzuiger. Giet geen vloeistof op je vloer en gebruik geen stoomreiniger.

Pak vuil op tijd aan

Niets maakt je vloer ouder en minder mooi dan vuil. De beste manier om te voorkomen dat vuil de glans van je vloer aantast, is door te voorkomen dat het zich ophoopt. Zoiets gaat eenvoudig door een vloerkleed of mat bij de ingang van je kamer of op plaatsen waar veel mensen komen te leggen. Dit doet wonderen om vuil te voorkomen en voordat het vuil schade kan aanrichten. Bovendien kan het juiste vloerkleed echt helpen om de kamer bij elkaar te houden. Als je je vloer echt moet schoonmaken, gebruik dan geen schurende schoonmaakmiddelen.

De makkelijkste oplossing is vaak de beste

De bestanddelen van de gebruikelijke schoonmaakmiddelen kunnen schadelijk zijn of de glans op je laminaatvloer na verloop van tijd ontdoen. Je kunt uiteraard schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor laminaat. Je kunt ook 1/3 kopje ammoniak mengen met 1 liter warm water. De echt hardnekkigere vlekken kunnen worden aangepakt met aceton of gedenatureerde alcohol op een schone doek.

Niet boenen

In tegenstelling tot een houten vloer blijft laminaat langer mooi zonder dat je de vloer constant moet wassen of polijsten. In feite moet je een laminaatvloer nooit in de was zetten of boenen. Het is niet nodig, dus bespaar jezelf tijd en geld. Als je investeert in goed laminaat, bijvoorbeeld van Laminaat-plaza, dan zal de vloer er perfect blijven uitzien zonder enige behandeling.