Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo houd je je terras warm

Zodra het wat kouder wordt buiten, neig je al gauw om weer binnen te gaan zitten. Denk aan warme zomeravonden die afkoelen, of een zonnige lente- of herfstdag wat afzwakt of waar een flinke wind staat. Zonde, want als je de koele lucht buiten je terras kan houden is het vaak een heerlijke plek om, ook op die dagen of avonden, door te brengen. De oplossing? Een terrasscherm! In dit artikel leggen we je uit waarom.

Een terrasscherm in de tuin of op het balkon

Of je nou een balkon hebt of een grotere tuin: een terrasscherm is ideaal. Deze schermen zijn namelijk gemaakt om de wind tegen te houden, zodat je een beschut plekje kunt creëren. En niet alleen dat, maar je kunt zo ook nog je privacy wat verhogen. Iets wat zeker prettig is wanneer mensen makkelijk je tuin of balkon in gluren.

Hoe gebruik je een terrasscherm?

Een terrasscherm zet je zo neer waardoor het scherm de wind opvangt. Zo bestaan er tegenwoordig oprolbare terrasschermen, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen als de wind zou gaan draaien. Ideaal als je een tuin of balkon hebt dat veel wind vangt gedurende de dag. Zo kun je bijvoorbeeld nog aan tafel eten of met het gezin een spelletje doen zonder dat het van tafel waait.

Soorten terrasschermen

Terrasschermen zijn er in allerlei soorten en maten. Dit komt omdat een terrasscherm een echte eyecatcher in jouw tuin of op het balkon wordt. Denk bijvoorbeeld aan een heel scala van verschillende kleuren en motieven, maar ook op maat gemaakte terrasschermen. Kortom: er is voor ieder wel wat wils. Wanneer je twijfelt wat het beste soort terrasscherm voor jouw buitenplek is, vraag dan altijd advies bij een expert. Zij weten tenslotte vaak wat bij jou en jouw woonsituatie past.