Zo kies je de beste relaxfauteuil voor in huis

We herkennen allemaal het fijne gevoel als je thuiskomt van werk en dan lekker op de bank kan neerploffen. Of beter nog, een heerlijke luierstoel induiken waar je zo in slaap kan sluimeren. Als je nog niet zo’n relaxfauteuil in huis hebt of twijfelt of je er eentje wil kopen, helpen wij je een handje en zetten we wat feitjes op een rij.


Er is namelijk niet één relaxfauteuil, je hebt verschillende soorten. Ze verschillen in kleur, stof, hoogte, beenlengte, elektrisch of niet elektrisch en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar dat is het mooie aan zo’n leunstoel, vanwege de vele variaties is er voor iedereen een bijpassend stoel te vinden. Relaxfauteuils beschikken over een handmatige of elektrische functie om de rugleuning te verstellen of de voetleuning uit te klappen, dit zorgt voor ultieme ontspanning. Voor iedereen uit het gezin is de stoel perfect, aangezien hij gemakkelijk versteld kan worden. De leunstoelen zijn voorzien van een dikke voering waardoor je heerlijk zacht zit.

Sommige relaxfauteuils daarentegen zijn zo verleidelijk, dat je er niet meer uit wil opstaan! Even luieren in het weekend is natuurlijk fijn, maar niet zo dat je de stoel niet meer uit kan komen. Daarnaast is het voor niet voor iedereen gemakkelijk om uit een stoel te komen. Daarom bestaan er sta-op-stoelen, relaxfauteuils maar dan met een extra functie! Je kun deze namelijk verstellen om in de relaxmodus te komen, maar ook zo dat de stoel je een steuntje in de rug geeft om beter uit de fauteuil te stappen.

Maar hoe kies je de relaxfauteuil die het best bij jou past? Eerst is het van belang om naar je leeftijd te kijken, ben je al wat op leeftijd of word je dat binnenkort? Dan is het wellicht handig om voor een sta-op-stoel te kiezen. Ben je niet op leeftijd en is je lichaam in goede vorm, dan ligt een relaxfauteuil meer voor de hand. Je kunt dan zelf nog bepalen welke leunstoel het beste bij je past aan de hand van je zitgedrag, beenlengte en de look van de stoel zelf. Van te voren natuurlijk handig om even te bedenken welke kleur stoel en stof het best bij jouw woonkamerstijl past. Laat verder de adviseurs jou vooral helpen en test zoveel mogelijk stoelen uit! De perfecte fauteuil komt dan vanzelf op je pad en zal een geweldige aanwinst voor de woonkamer zijn.