Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo koop je direct het beste bed voor jou

Dit is een gesponsord artikel.

Slapen is belangrijk, lekker en gewoon ontzettend gezond. Helaas tonen cijfers aan dat goed slapen in Nederland nog niet zo vanzelfsprekend is. Er zijn genoeg mensen in ons land die niet in slaap kunnen vallen of juist regelmatig wakker worden. Dat is oprecht vervelend, omdat goed slapen belangrijk is om de volgende dag optimaal te functioneren. Goed slapen begint daarbij vaak bij een goed bed. Hier lees je aan welke criteria jouw slaapplek dan moet voldoen, of je nu kiest voor een mooi bed of een slaapbank. Ook geven we je algemene tips mee waarmee je heerlijk van je nachtrust geniet.

Vier tips voor een bed dat bij je past

Met de volgende adviezen zorg je ervoor dat je een slaapplek creëert waar je optimaal tot rust komt en heerlijk kunt genieten.

Het juiste formaat

Vroeger waren er exclusief bedden beschikbaar voor een enkel persoon of voor een stel. Daarbij was er dan nog de twijfelaar, dat in feite een anderhalf persoonsbed is. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden en kun je zowel extra brede als lange bedden aanschaffen. Als je wat zwaarder bent, of juist wat langer, of simpelweg zoveel mogelijke ruimte wilt, dan loont het zeker om naar de niet-gebruikelijke extra’s te kijken.

Het juiste materiaal

Wat materialen voor het bed betreft laten huidige trends zien dat vooral natuurlijke producten gewenst zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bamboe, hennep, katoen en paardenhaar. Wij kunnen je niet vertellen welk materiaal voor jou het lekkerst ligt. Dit is dus een kwestie van testen en een goede webshop zorgt ervoor dat dit eenvoudig thuis kan.

Extra’s en technologie

Zorg dat je technologie optimaal gebruikt voor jouw gemak. Het is bijvoorbeeld mogelijk een bed te kopen dat je op meerdere manieren automatisch aanpast. Zo kun je de rugleuning omhoog zetten of juist het voeteneind verhogen. Dit leidt direct tot extra gemak en het hoeft echt niet per se veel duurder te zijn.

Merk en uiterlijk

Ook wat slaapkamermeubels betreft, geldt: het oog wil ook wat. Waarschijnlijk heb je vooraf wel een bepaald beeld van het uiterlijk dat je wilt bij jouw bed. Op zich hoeft dat geen bezwaar te zijn, want je vindt kwalitatief goede bedden in alle kleuren en maten, maar laat je op de eerste plaats leiden door kwaliteit en niet door hoe ’mooi’ een bed is. Velen hebben daarnaast de voorkeur voor een specifiek merk, bijvoorbeeld omdat ze daar eerdere goede producten bij gekocht hebben. Toch wil je je daar niet blind op staren.

Zo zorg je voor een optimale nachtrust

Een goed bed is cruciaal voor een goede nachtrust, dat is gewoon een gegeven. Toch heb je daarnaast ook zelf invloed op de kwaliteit van jouw slaap. Daarom geven we hier een aantal algemene tips die er snel voor zorgen dat jij ’s ochtends fris wakker wordt. Om te beginnen is het goed je te beseffen dat goed slapen overdag al begint. Men zegt weleens: de nacht is de spiegel van de dag, in ieder geval als het op uitrusten aankomt. Zorg dus dat je overdag al niet constant aan staat en dat je dan je rustmomenten pakt. Zo duik je al enigszins zen jouw bed in.

Besteed verder de nodige aandacht aan de indeling van jouw slaapkamer. Zorg daarbij vooral voor rust. Kies voor neutrale, subtiele kleuren in deze kamer, zodat je hier kalmte vindt. Houd je slaapruimte daarnaast zo leeg mogelijk; met een kast, bed en eventueel een tafel ben je er wel.

Tenslotte wil je in algemene zin letten op je eten, drinken en bewegen. Iedereen weet inmiddels wel dat het belangrijk is om op deze zaken te letten voor een algemeen gezonde levensstijl. Daarbij weet men vaak nog niet hoe cruciaal dit ook is voor het slapen. Gezond eten betekent rustiger inslapen en doorslapen. Alcohol is daarbij weer echt funest voor je nachtrust. Je slaapt misschien sneller in, maar rust oppervlakkiger en wordt dan weer wakker.

Dat nieuwe bed koop je bij vidaXL

Een goed bed geeft je de absolute basis voor een fijne nachtrust. Als je daarom een nieuw exemplaar gaat kopen dan wil je altijd letten op de materialen, het uiterlijk en de extra mogelijkheden van het bed. Hierboven hebben we je daarnaast een aantal algemene tips gegeven om goed te slapen, want naast het kopen van een goed bed heb je zelf meer invloed op je nachtrust dan je denkt.

Tenslotte dan de mogelijkheden van vidaXL. Deze webshop kunnen wij van harte aanraden voor het kopen van een nieuw bed en bijpassende accessoires. Je kunt complete meubels bestellen, op basis van het advies van de deskundige klantenservice. Neem daarom zeker een kijkje bij hun uitgebreide aanbod in Nederland en België.