Zo kun je een driepuntsluiting laten repareren

Sluit jouw voor- of achterdeur met een zogeheten driepuntsluiting en is deze kapot? Op welk punt hij ook gebreken vertoont, je kunt het in de meeste gevallen niet zelf repareren. Of je nu in Breda, Amsterdam of Maastricht woont, het verstandigste is om een erkende slotenmaker in te schakelen, zoals de Slotenmeester. Zij zijn door het hele land werkzaam, en je kunt ze dus zowel sloten laten maken in Breda als in elke andere stad in Nederland. Als je driepuntsluiting kapot is zullen ze deze allereerst inspecteren om te kijken wat er mis mee is. Vervolgens krijg je een offerte voor de reparatie of (in het ergste geval) het plaatsen van een nieuw slot. Want niet in alle gevallen is het slot te repareren.

Slot beschadigd door inbraak

Een van de meest voorkomende redenen dat een slot is beschadigd is natuurlijk inbraak. Inbrekers forceren een slot met bijvoorbeeld een koevoet of ander gereedschap, waardoor het flink kan verbuigen. Natuurlijk is de kans dat dit met een kwalitatief goede driepuntsluiting gebeurt heel klein, want dit is een van de beste sloten op de markt. Sloten van mindere kwaliteit zijn weliswaar goedkoper, maar deze zijn wel gemakkelijker te forceren door inbrekers. Hoe dan ook, als er is ingebroken en er is duidelijke schade aan het slot, dan kun je het beste een slotenmaker inschakelen, want dit is niet iets wat je zelf kunt repareren.

Een nieuw driepuntslot laten plaatsen

Is het slot zodanig beschadigd dat het niet te repareren is? Dan heb je geen andere keus dan een nieuw slot te laten plaatsen. Dit gebeurt overigens niet zo vaak, want met de vervanging van enkele onderdelen is het vaak al geregeld. Het kan overigens ook zo zijn dat het slot simpelweg al wat ouder is, en er daardoor wat schroeven of kleine onderdelen vervangen moeten worden. Het beste wat je kunt doen als je driepuntsluiting al wat ouder is, is er elke paar jaar een slotenmaker naar laten kijken. Deze zal controleren of het slot op alle punten goed werkt en er zo voor zorgen dat het de woning maximaal beveiligt tegen inbraak.

Wat doet een slotenmaker nog meer?

Je kunt zo’n slotenmaker natuurlijk al je sloten laten maken in Breda (of in elke andere stad), maar je kunt hem ook inschakelen voor het openen van een slot. Dit is handig voor als je jezelf hebt buitengesloten of als je je sleutels verloren bent. In de meeste gevallen is een erkende slotenmaker al binnen 30 minuten aanwezig om je te helpen. Als je de deur niet op slot had gedraaid is het vaak al met 20 seconden geregeld, maar als dit wel het geval is duurt het wat langer. Dan moet in sommige gevallen het slot zelfs losgebroken en vervangen worden, en dat is helaas een duur grapje. Zorg er dus voor dat je jezelf niet buitensluit, en leg desnoods een sleutel bij de buren neer om vervelende situaties te voorkomen. Want voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen!