Zo maak je het huishouden zo gemakkelijk mogelijk

Het huishouden doen, wie zit daar nou echt nog op te wachten? Waarschijnlijk niet veel mensen. Het is daarom de kunst om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat je tijd hebt voor de echte leuke dingen. Maar hoe doe je dit? 

Doe het huishouden samen

Vele handen maken licht werk, wordt er altijd gezegd. Waarom zou dat niet gelden voor het huishouden? Doe het samen met je huisgenoten/partner of gezin. Maak er wat leuks van. Beloon bijvoorbeeld je kinderen wanneer ze een klusje hebben gedaan met iets kleins, of ga met z’n allen bezig en draai de volumeknop van de radio net wat harder open. Zo maak je het gezellig en wordt er ook nog wat nuttigs gedaan. Voordat je het weet is de klus geklaard en kunnen jullie genieten van een heerlijk schoon huis. Want wat is nou lekkerder dan met elkaar genieten van een schoon huis?

De snoerloze stofzuiger

Heb jij ook altijd ruzie met de stofzuiger? De kabel die altijd in de knoop raakt en de stofzuiger zelf die achter elke meubel blijft haken, het schiet niet op. Een stofzuiger zonder snoer is de uitkomst. Je kunt daarmee gemakkelijk bij elke hoeken van de kamer, zonder het gestuntel van het snoer. Een stofzuiger van goede kwaliteit is belangrijk, je wilt het liefste eentje die niet zo zwaar is en een sterke zuigkracht heeft. Hiermee is het klusje zo geklaard! Goede kwaliteit is vaker ook wat duurder, maar door goed te zoeken heb je zo een kortingscode te pakken. Zo heb je bijvoorbeeld een Dyson actie, waarmee je Dyson stofzuigers met korting kunt kopen. Het is altijd wel even de moeite waard om te checken of er ergens een kortingscode te vinden is.

Taken tegelijk uitvoeren

Dit klinkt misschien gek, maar wanneer je taken tegelijkertijd uitvoert, voelt het niet alsof je nog heel veel taken te gaan hebt. Tijdens het koken kun je namelijk gerust een wasje in de wasmachine doen en de planten water geven. Bij de taken waarbij je tussentijds even moet wachten, zoals bij de wasmachine schoonmaken, kun je de kleinere taken tussendoor doen. Dit kan bijvoorbeeld ook bij vlekken verwijderen uit je kleding, als het schoonmaakmiddel even moet intrekken. Wees creatief en het zal een stuk gemakkelijker gaan! Op deze manier voelt het niet als een lijst met taken die je nog moet afvinken, maar voer je het tegelijkertijd uit. Staat het eten klaar? Dan heb je zonder dat je er erg in had al 3 taken voldaan.

Kleine taakjes voor tussendoor

Het scheelt een hoop om meteen alles op te ruimen wat je gebruikt. Ruim bijvoorbeeld meteen het aanrecht op wanneer je gekookt hebt of ruim gelijk de tafel af na het eten. Dit kun je gemakkelijker maken door bijvoorbeeld een kruimeldief te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je de grote stofzuiger uit de kast moet pakken. Je pakt gemakkelijk de kruimeldief om wat kruimels op te zuigen en klaar is kees. Kruimeldieven kunnen bijvoorbeeld ook met een Dyson actie gekocht worden. Voor huishoudelijke producten is het zeker de moeite waard om te kijken naar acties, dat kan je namelijk zo een paar euro’s schelen.

Pas bovenstaande tips toe en je zal het gelijk merken: het huishouden zal een stuk gemakkelijker worden. Door het gebruik van handige huishoudelijke apparaten, het leuk te maken en door het efficiënt uit te voeren, ben je in een handomdraai klaar met het huishouden. En heb je geen geld voor handige huishoudelijke apparaten? Zoek dan even naar kortingscodes en wie weet heb jij een koopje te pakken. Succes!

Benieuwd naar nog meer schoonmaaktips? Lees hier tips van professionele schoonmaakster.