Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo maak je je huis seniorenproof

Het liefst worden we allemaal zo oud mogelijk, maar vaak komen bij ouder worden ook een aantal ongemakkelijkheden bij kijken. Misschien gaat het lopen niet meer zo soepel of wordt traplopen een uitdaging. Misschien lukt het ook niet meer om zelf de tuin te onderhouden, maar gelukkig zijn er een aantal zaken die je kunt regelen om je huis seniorenproof te maken. In dit artikel zal ik je de juiste handvaten geven.

Traplift

Traplopen kan op latere leeftijd een echte uitdaging worden, gelukkig betekend dit niet gelijk dat je dan moet verhuizen. Je zou namelijk een traplift kunnen installeren om je uit de brand te helpen. De aanschaf van een traplift kun je het beste op tijd doen, want stel je valt, dan lukt traplopen helemaal niet meer. Zorg dus op tijd dat je een traplift laat installeren.

Tuinonderhoud

Wanneer je een tuin hebt vraagt dit over het algemeen de nodige aandacht en wanneer je ouder bent kun je dit niet altijd meer zelf doen. Je kunt er daarom voor kiezen om je tuin onderhoudsarm te maken, dit betekend dat je de tuin zo inricht dat je er een stuk minder aandacht aan hoeft te geven. Zo krijg je bestrating en grind heel gemakkelijk onkruidvrij. 

Maak gebruik van licht

Als je ouder wordt, gaan je ogen vaak ook achteruit. Het is daarom zaak dat je goed gebruik maakt van het natuurlijke daglicht en van kunstmatig licht. Bovendien ben je in het donker ook sneller gedesoriënteerd en dat wil je voorkomen. Kijk dus vooral waar het daglicht naar binnenkomt en zet op die plek bijvoorbeeld een tafel neer.

Ik hoop dat deze tips je helpen om je woning seniorenproof te maken dan dat je nog lang kan blijven genieten van je eigen plekje, want dat is uiteindelijk wat we allemaal willen!