Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo maak jij je tuin zomerproof!

Ondanks dat het in Nederland voor het grootste deel van het jaar geen weer is om lekker in de tuin te kunnen zitten, is het des te belangrijker dat we genieten van die paar maanden per jaar dat het wel kan. Zo kun je namelijk ook prima met een graad of twintig lekker genieten van het gefluit van de vogeltjes, terwijl de eerste lente zonnestralen op je gezicht schijnen. Het is dan wel prettig dat je ook een gezellige en vooral ook sfeervolle tuin hebt. Om er nu voor te zorgen dat je tuin zomerproof is en je er heerlijk kunt genieten, moet er vaak nog wel even wat gebeuren. Helemaal wanneer je er het hele jaar niets aan hebt gedaan, is het raadzaam er eerst even flink met de bezem doorheen te gaan. Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je tuin binnen een handomdraai volledig zomerproof is, vertellen we je aan de hand van een aantal praktische stappen.

Zorg voor een opgeruimde tuin

Er is niets zo vervelend als een tuin dat vol met blad en andere dingen ligt die er niet horen. Dit geldt niet alleen voor in huis, maar dus ook voor de tuin. Begin daarom allereerst eens met het schoonmaken van je tuin, door alle blad, takken en overige troep die er gedurende de herfst- en wintermaanden in ingewaaid weg  te halen. Je zult zien dat dit al direct zorgt voor een heel andere uitstraling. Nadat je dit hebt gedaan, is het zaak om te kijken wel oude bloemen en planten er nog in je tuin staan en of deze weg kunnen of dat ze misschien nog wel een tweede leven hebben wanneer je ze wat aandacht en water geeft.

Reinig je zonwering en tuinset

De kans dat je gedurende de afgelopen maanden geen gebruik hebt gemaakt van zowel je tuinstel, als je zonwering, die is vrij groot. Nu kun je vaak je tuinset gemakkelijk zelf afspuiten met een tuinslang en vervolgens even goed poetsen met een emmer warm water en een sopje. Het reinigen van je zonwering daarentegen is een net even wat ander verhaal. Belangrijk is vooral dat je zorgt dat deze goed droogt, aangezien je anders het risico loopt dat er schimmels op komen. Het advies is daarom dan ook om in het geval van zonwering met doek, zoals een uitvalscherm of uitklapscherm, jaarlijks Zandschulp Zonwering langs te laten komen om het scherm professioneel te laten reinigen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je zonwering er weer als nieuw uitziet, maar verlengt het ook de levensduur. Heb je nog geen zonwering, maar loop je al een tijdje met het idee, ook dan kun je Zandschulp inschakelen voor een passend vrijblijvend advies.

Bereid je tuin voor waar nodig

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder bloemen en planten. Waar je tijdens het opruimen de nodige bloemen en planten in de groene afvalbak hebt gegooid, is het nu tijd voor wat nieuws. Kijk dus goed waar er nog wat mist en kijk ook goed naar het aantal zonuren dat je nieuwe planten en bloemen nodig hebt, zodat ze optimaal tot bloei kunnen komen. Je zult namelijk zien dat wanneer je een paar prachtige gekleurde bloemen, in combinatie met planten neerzet, dit zorgt voor een compleet andere look en feel van je tuin.