Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo onderhoud je duurzaam je meubelen 

Als het gaat om het onderhoud van je meubels, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen en er vies uitzien. Naden en vouwen zijn waar vuil, stof en haar zich kunnen verzamelen. Een spleetopzetstuk met een stofzuiger is perfect voor deze klus. Je kunt ook een oude tandenborstel of zachte borstel gebruiken om voorzichtig tussen de stoflagen te stofzuigen. Als je diepe naden hebt, moet je misschien creatief zijn om ze schoon te maken. Overweeg om een ​​pluizenroller te gebruiken of wat ballen keukenpapier in de spleet te stoppen voordat je lijm van de pluizenroller aanbrengt. Dit werkt als een spons om het resterende vuil op deze moeilijk bereikbare plekken op te nemen.

Gebruik goede verf

Je meubels schilderen met verfspullen van goede kwaliteit is een van de beste manieren om de levensduur te verlengen en het er geweldig uit te laten zien, maar niet alle verfsoorten zijn gelijk. Kies voor een kwalitatief hoogstaand merk dat gebruik maakt van duurzame ingrediënten en gegarandeerd lang op je meubel blijft zitten.

Gebruik een high gloss verfproduct

Wanneer je je meubelen wilt opknappen, overweeg dan het gebruik van een hoogglans verfproduct zoals de sikkens rubbol xd high gloss. Het oppervlak zal na verloop van tijd gemakkelijker schoon te maken en veerkrachtiger zijn dan andere verven. Hoogglanslakken zijn ook bestand tegen krassen, wat een probleem kan zijn als je er iets op laat vallen. Bovendien is dit type afwerking beter bestand tegen vervaging door blootstelling aan zonlicht en vlekken van vloeistoffen zoals koffie of wijn.

Houd je leren meubels gehydrateerd

Om je leren meubelen tevreden te houden, moet je er goed voor zorgen. Leer moet regelmatig worden schoongemaakt en net zo vaak worden gehydrateerd. Het heeft ook bescherming nodig tegen de zon, stof, water en zout. Reinig het met een vochtige doek of spons. Gebruik geen zeep of wasmiddelen, omdat deze natuurlijke oliën van het huidoppervlak kunnen verwijderen of vuil in kieren kunnen verbergen totdat het te laat is.

Kies een stof die vlekken afstoot

Je kunt ook kiezen voor een stof die vlekken afstoot, zoals microvezel of synthetisch leer. Deze stoffen zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden door regelmatig te stofzuigen. Het geheim van het kiezen van het juiste materiaal is weten wat je nodig hebt in je specifieke woonomgeving. Als je een nette freak bent die houdt van vlekkeloos en geordend, dan is microvezel wellicht de beste optie voor jou.

Probeer geen hete dingen direct op houten meubels te plaatsen

Je kunt hete dingen gebruiken op houten meubels, maar je moet voorzichtig zijn. Zet geen hete borden of kopjes koffie direct op houten oppervlakken. Het is het beste om een ​​kookplaat op een onderzetter te plaatsen en deze op je tafel te plaatsen, in plaats van de plaat direct op het oppervlak van je tafel te plaatsen. Als je soep gaat opwarmen boven een open vuur, moet je waarschijnlijk investeren in een soort metalen onderzetter die recht over je houten tafel kan gaan zonder beschadigd te raken door de warmtebron.