Zo regel je de verlichting voor je nieuwe huis

Je gaat verhuizen, gefeliciteerd! Dat is natuurlijk een mooie stap, maar het is direct ook hartstikke spannend. Bovendien komt er veel bij kijken. Mogelijk moet je nieuwe woning zelfs verbouwd worden. Daarnaast moet het natuurlijk ook ingericht worden. De kans is groot dat je hierbij nieuw meubilair aan zult schaffen. Hierbij kan de verlichting nog wel eens vergeten worden, terwijl dit een essentieel deel van het interieur is. Hieronder kun je er meer over lezen.

Plan van aanpak

Of je nou voor het eerst op jezelf gaat of als je samen met je partner en kinderen verhuist naar een nieuwe woning: het verhuizen is altijd veel werk. Er komt nou eenmaal veel bij kijken, dus je kunt zo nu en dan door de bomen het bos niet meer zien. Probeer dit te voorkomen met behulp van een plan van aanpak. Dit zal voor structuur en voor overzicht zorgen tijdens de verhuizing. Natuurlijk moet de verlichting ook zeker onderdeel zijn van dit plan. 

Inspiratie

Als je klaar bent voor het inrichten van je nieuwe huis dan zul je uiteraard inspiratie op willen doen. Waar dat in het verleden nog best lastig was, kan dat tegenwoordig heel eenvoudig met behulp van het internet. Natuurlijk kun je het ook op de ouderwetse wijze doen door alle woontijdschriften door te bladeren of dergelijke programma’s te kijken op de TV. Daarnaast zou je ook zeker Pinterest in kunnen zetten voor het opdoen van inspiratie als het gaat om de verlichting in je nieuwe huis. Bovendien zijn er genoeg blogs op het internet te vinden over dit onderwerp.

Kamers

Elke kamer heeft een eigen functie, wat om extra aandacht vraagt. Steinhauer hanglampen zul je bijvoorbeeld eerder in je woonkamer plaatsen dan in de badkamer. Dit komt onder meer doordat de lamp water- en stofdicht moet zijn in een badkamer, wat je kunt zien aan de IP-waarde van de lamp. Daarnaast is het sowieso ook slim om een lichtplan te maken, al kun je dit ook laten doen door een expert. In dit plan zal precies staan wat voor lampen waar gebruikt moeten worden in je nieuwe huis.