Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zonnepanelen huren zonder veel te investeren doe je zo

Nu de energie en gasprijzen de pan uit rijzen, ben je wellicht op zoek naar een oplossing voor de hoge kosten. Naast jou zijn er vele andere personen die al over zijn gegaan op zonnepanelen. De aanschaf van zonnepanelen kan erg kapitaalintensief zijn en je vraagt je misschien af, hoe je dit moet financieren. Naast het feit dat je zonnepanelen kunt kopen, is er ook de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Zowel het kopen als het huren, hebben hun eigen voor en nadelen. De vraag is welke optie voor jou de beste keuze is. Dit artikel focust zich op het kopen en huren van zonnepanelen en benoemd daarnaast welke voor en nadelen elke optie heeft.

Zonnepanelen kopen

Als je besluit om zonnepanelen te kopen, heb je ten eerste investeringsgeld nodig voor de aanschaf van de panelen. De gemiddelde aanschafprijs van zonnepanelen, ligt tussen de €4.500 en de €8.000 euro inclusief monteren. Niet elke persoon heeft dit geld op de bank staan. Hierdoor zijn veel mensen niet in staat om zonnepanelen te kopen. Is de financiering van zonnepanelen toch wel mogelijk, dan ben je uiteraard eigenaar van de panelen en kan er direct worden bespaard op de energierekening. Door het kopen van de panelen, is er geen sprake van maandelijkse lasten. Daarnaast kan de btw van het aankoopbedrag worden teruggevorderd bij de belastingdienst. Wel zijn eventuele onderhoudskosten voor eigen rekening, houdt hier dan ook rekening mee. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt rond de 10 jaar.

Zonnepanelen huren

Gelukkig is er de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Bij het huren van zonnepanelen is er geen investering nodig van een paar duizend euro, voor de aanschaf van de panelen. Wanneer je kiest voor huren, betaal je maandelijk een vast huurbedrag en zorgt de huur instantie ervoor dat de panelen bij jou op het dak komen te liggen. Hierdoor profiteer je al direct van een lage energierekening. Daarnaast worden de kosten voor onderhoud gedekt door de huur instantie, waar de zonnepanelen zijn aangeschaft. Dit zijn grote voordelen tijdens het huren van zonnepanelen.
Wel is het zo dat het rendement wat wordt verdient met de zonnepanelen, lager ligt wanneer er wordt gekozen om de panelen te huren. Daarnaast ben je ook geen eigenaar van de zonnepanelen.

Kortom, het kopen of huren van zonnepanelen heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo kan er zelf gekeken worden, welke optie voor jou het beste uitkomt. Welke optie je ook kiest, je energierekening gaat er zeker van omlaag!