Zorg goed voor je dak!

Een dak boven je hoofd, het is “gewoon” een term, maar wanneer dat dak niet (meer) doet waarvoor het is aangenomen, dan is dat dak boven je hoofd alleen maar een extra zorg. Je gaat ervan uit dat je dak alle weersomstandigheden aankan en dat het je beschermt. Is je dak echter niet meer helemaal in orde, dan kan het zomaar zijn dat een flinke regenbui ervoor zorgt dat het water langs de muren loopt, met alle gevolgen van dien. Maar hoe weet je nu of je dak nog in orde is? Zelf even kijken is niet genoeg, je kunt daar, bijvoorbeeld, een dakdekker in Gelderland voor inschakelen. Een dakdekker kan een inschatting maken van de kwaliteit van je dak én bepalen of je dak (deels) vervangen moet worden.

Een dak slijt toch niet?

Je zou denken dat een dak niet slijt. Dat de pannen die erop liggen tot het einde der tijden goed blijven. Maar helaas, je dakpannen zijn wel degelijk onderhevig aan slijtage. En eigenlijk is dat niet zo vreemd. Je dak staat onder continue invloed van de weersomstandigheden. Zon en dan regen, sneeuw in combinatie met vrieskou en daar weer een zonnetje op… Het doet wat met je dak. Heb je dan ook nog last van algen, mos of vogelpoep, dan kunnen de dakpannen, na verloop van tijd, poreus worden.

Poreuze dakpannen zijn niet meer waterdicht en kunnen zelfs gaan brokkelen of breken. Dit kan veel ellende veroorzaken. Je dak is niet meer waterdicht en regen, hagel en sneeuw kunnen veel schade aanbrengen aan je huis en je interieur. Het is dus wel zaak dat je dat voor blijft! De dakdekker in Arnhem kan je van informatie en advies voorzien! Een afspraak is zo gemaakt, gewoon online!

Wat als er stormschade is ontstaan?

Met enige regelmaat is het in het nieuws: bomen die omwaaien en soms zelfs daken die compleet van huizen geblazen worden door de storm. Je kunt dan niet even rustig rondkijken om te zien welke dakdekker het voordeligst is, het is dan namelijk vooral zaak dat je dak snel en vakkundig wordt dichtgemaakt.

Een dakdekker vinden voor een spoedreparatie lijkt soms ondoenlijk, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt, bijvoorbeeld, een dakdekker in Nijmegen, al onder de snelknop in je telefoon zetten. Voor dit soort ernstige schades heeft de dakdekker een 24-uursservice. De monteur zal dan, binnen de afgesproken termijn, de schade komen herstellen.

Een onderhoudscontract afsluiten is een goed idee

Heb je een wat ouder huis met een wat ouder dak en wil je niet voor verrassingen komen te staan? Heb je een nieuw huis met een nieuw dak en wil je zeker weten dat alles in orde is daarboven? Dan is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract is niet alleen verstandig voor de levensduur van je dak, ook je verzekering zal, bij schade, sneller uitkeren.

Wat is inbegrepen bij een onderhoudscontract?

Bij het onderhoudscontract zijn heel veel zaken inbegrepen, denk dan aan het signaleren van problemen door verschoven pannen, mos, algen, vogelpoep en poreuze dakpannen. Het voorkomen van problemen door kapotte of verstopte dakgoten, regenpijpen of zinkwerk. Ook het metselwerk en het lood- of voegwerk rond de schoorsteen wordt regelmatig gecontroleerd.

Ga je voor een meer uitgebreid onderhoudscontract? Dan wordt je dak periodiek gereinigd en/of gecoat. Dit verlengt de levensduur van je dak aanzienlijk.