Een mooi interieur met huisdieren in huis? Met deze tips is het mogelijk!

Een mooi interieur en het houden van huisdieren lijkt misschien lastig te combineren. Toch hoeft het één zeker niet het ander uit te sluiten. Ben jij gesteld op mooie meubels en accessoires, maar zit je er ook over te denken een kat of hond in huis te nemen? Dan hebben wij de beste tips voor jou!

Wees goed voorbereid

Huisdieren vertonen soms sloopgedrag om zichzelf te vermaken of uit frustratie. Het is belangrijk ze te leren hun energie in andere banen te leiden, maar dit vraagt om tijd. Je inboedel- en opstalverzekering vergelijken is in de tussentijd zeker geen overbodige luxe! Kies voor een verzekering die schade door huisdieren dekt. Het zicht van een opengekrabd tapijt of bank wordt iets verzacht wanneer je weet dat het vergoed wordt.

Huisdierbenodigdheden wegwerken of integreren?

Je huiskamer hoeft niet bedolven te worden met honden- of kattenspeeltjes, kussentjes, mandjes en andere zaken. Reserveer één hoek in de kamer en plaats hier alle spulletjes. Sommigen kiezen ervoor huisdierbenodigdheden te integreren in het interieur. Zo zijn er tegenwoordig zeer stijlvolle voedsel- en drinkbakjes verkrijgbaar, krabpalen met een botanische look en luxueuze hondenmanden.

Vloerkleed – wel of niet doen?

Haal je een hond of kat in huis die nog niet zindelijk is? Dan rol je het vloerkleed beter even op. In de meeste gevallen is een kleed echter een welkome aanwinst. Op tapijt glijden je huisdieren niet uit, waardoor dit de perfecte plek wordt om samen te spelen. Neem je een hond? Een laagpolig kleed is waarschijnlijk de beste keus. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken. Haal je een kat in huis? Bij een hoogpolig tapijt zie je het minder snel wanneer de kat zijn nageltjes aan het kleed probeert te scherpen. In beide gevallen kies je het beste een melange product. Hier zijn vlekken minder snel op te zien.

Welke bank is geschikt?

Mag jouw huisdier op de bank? Kies dan niet voor leer. De nagels van je hond of kat zullen krassen achterlaten op het materiaal. Kies het liefst voor een meubel met verwisselbare hoezen, zodat je ze regelmatig kunt reinigen. Als je huisdier niet op de bank mag, zal het zitvlak van het meubel minder snel vies worden, maar je viervoetige vriendje kan nog wel tegen de zijkant van de bank aan schuren. Kies daarom voor een materiaal waaraan de vacht niet makkelijk blijft hangen of gemakkelijk te verwijderen is. Tot slot kies je het beste niet voor een witte bank, zeker niet als je je hond graag op de bank laat of een kat hebt met een donkere vacht.