Eenvoudige tips voor meer gezelligheid in de woonkamer

De dagen worden weer kouder en we zitten weer steeds vaker thuis. Daarom is dit ook hét seizoen om het interieur eens flink onder handen te nemen. Zo zit je er de komende winter heerlijk bij in een sfeervolle woning. De ruimte waar we verreweg de meeste (wakkere) uren in doorbrengen is toch wel de woonkamer. Word je echter niet meer gelukkig van het huidige interieur of mis je iets? Maak dan gebruik van de volgende eenvoudige tips en creëer binnen mum van tijd een gezellige sfeer in de woonkamer.

Verander kleine details in huis

Bij het veranderen van het woonkamer interieur denk je misschien direct aan het vernieuwen van grote meubels. Hier hangt natuurlijk ook een flink prijskaartje aan. Gelukkig hoeft het creëren van meer gezelligheid echt niet al te veel te kosten. Door de kleinste veranderingen aan te brengen, kan je al voor een geheel nieuwe uitstraling zorgen. Denk hierbij met name aan de meest kleine details die stiekem een groot effect kunnen hebben op het interieur.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vernieuwen van de deurklink. Dit lijkt een klein iets en dat is het misschien ook wel. Toch kan dit direct een geheel andere uitstraling aan het interieur geven. Mensen vergeten soms de charme van de kleinste details in huis te waarderen. Wanneer je echter in een geheel industrieel interieur een simpel wit en traditioneel deurbeslag hebt, zal dit afbreuk doen aan de gehele uitstraling. Kies je echter voor een mat zwarte deurklink, dan kan dit direct het gehele industriële gevoel versterken en voor meer sfeer zorgen. Zo belangrijk kunnen die kleine details dus zijn.

Nieuw kleurenpalet

Soms ben je gewoon toe aan verandering. Misschien heb je niet de financiële middelen om het gehele interieur om te gooien of ben je simpelweg nog wel blij met de huidige meubels, maar wil je tegelijkertijd wel een andere uitstraling. Meer gezelligheid. Meer warmte. In dat geval kan een nieuw kleurenpalet wonderen doen. Bijvoorbeeld door een nieuwe kleur op de muur of door andere kleuren in de accessoires terug te laten komen. De grootste verandering bereik je simpelweg met een pot verf. Dat kan de woonkamer direct een geheel ander gevoel geven.

Een harmonieus geheel

Mix & Match is een geheel nieuwe trend in de interieurwereld. Hierbij worden verschillende stijlen door elkaar heen gebruikt. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Ondanks dat het in deze trend is toegestaan om stijlen met elkaar te mixen, betekent dit niet dat het één wirwar van stijlen en kleuren moet worden. Het is enorm belangrijk dat de ruimte één geheel blijft. Anders verlies je veel sfeer en wordt het te druk binnen de ruimte.

Om een harmonieus geheel van verschillende stijlen te creëren, is het belangrijk dat er één rode draad zichtbaar is binnen het interieur. Ga bijvoorbeeld niet aan de slag met verschillende kleuren, maar blijf bij één accentkleur. Het zijn de kleine dingen die de rode draad tonen van de ruimte.