Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Fit worden vanuit huis, dat doe je zó

Op het moment zijn de sportscholen in ons land nog altijd gesloten vanwege de pandemie. Gelukkig kun je ook vanuit je eigen woning fit worden. Hiervoor zou je in principe hulpmiddelen aan kunnen schaffen. Voorbeelden hiervan zijn Olympische halterstangen. Hiermee zou je bijvoorbeeld een squat of een deadlift kunnen doen. Ook 50mm halterschijven zijn dan zeker handig, hiermee kun je deze zogenoemde compound oefeningen namelijk wat zwaarder maken. Toch heb je dit niet beslist nodig, met de onderstaande tips is het namelijk ook mogelijk om fit te worden vanuit huis. 

Apps en video’s

In de app store zul je diverse apps vinden die helemaal vol staan met zogeheten home work-outs. Bovendien zijn er ook applicaties waarin je meal plans kunt vinden, want ook voeding is natuurlijk van belang. Sterker nog, dit beïnvloedt je fitheid met maar liefst 80 procent. Met deze handige apps kun je dus bijhouden wat je eet, maar ook kun je allerlei gezonde recepten vinden. Bovendien staan er allerlei work-outs in die je kunt doen vanuit huis. In sommige gevallen staan hier al video’s bij, maar dit is helaas niet altijd het geval. Je kunt dan gelukkig YouTube erbij pakken. Op dit platform staan natuurlijk heel veel video’s van ervaren rotten die laten zien hoe je een bepaalde oefening doet. Dit is hartstikke nuttig, want het is essentieel dat je de oefening op de juiste manier uitvoert.

Huishoudartikelen

Zoals eerder al werd aangegeven is het niet nodig om speciale producten aan te schaffen die je kunnen helpen bij het fit worden. Handig zijn ze wel, maar je kunt in principe ook zeker huishoudartikelen gebruiken om de oefeningen vanuit huis te kunnen doen. Zo kun je bijvoorbeeld via een stoel eenvoudig een paar step-ups of mountain climbers uitvoeren. Daarnaast zou je een toiletrol in kunnen zetten als een vervanger van het gewicht als je je buikspieren wilt trainen. Dat klinkt vreemd want de toiletrollen zijn natuurlijk heel erg licht. Toch kun je een paar leuke en effectieve oefeningen doen met behulp van toiletrollen, zoals je kunt zien in deze video op YouTube. Daarnaast is de trap ook een nuttig hulpmiddel als je fitter wilt worden. Traplopen is immers heel goed voor je been- en bilspieren.

Gezonde beloning

Mogelijk vind jij het heel lastig om te beginnen met een work-out doordat je totaal geen motivatie hebt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is dan ook verstandig om uit te zoeken hoe je wel gemotiveerd kunt worden voor de oefeningen. Het zou bijvoorbeeld maar zo kunnen dat een beloning aan het einde van de work-out vanuit huis zal zorgen voor meer motivatie. Ben je een groot liefhebber van een Mars? Je kunt dit dan klaarleggen om op te peuzelen nadat je alle oefeningen hebt gedaan. Goed voor je voeding is dit natuurlijk niet. Het is juist beter om een gezonde variant van die Mars te nemen. Je moet namelijk gezonde versies van je cheat meals eten, dit is echt vele malen beter voor je fitheid.