Hierom moet ook jij dol zijn op de ronde eettafel

Wat voor type eettafel staat er in jouw woning? De kans is groot dat het een rechthoekig model is. Nog altijd is dit namelijk de populairste eettafel, al lijkt hier langzaam maar zeker verandering in te komen. De ronde eettafel is namelijk bezig met een opmars, wat een aantal voordelen kent.

Eindeloos combineren

Er komen steeds meer varianten van de ronde eettafel op de markt. Zo ook van het merk Dome Deco, wat al een paar prachtige exemplaren uit heeft gebracht. Bovendien is het mogelijk om te wisselen van blad. Zo kun je dus echt constant je eetkamer een nieuwe look geven. Door een ander blad op de eettafel te zetten kan het ook slim zijn om direct nieuwe stoelen aan te schaffen. Die moeten immers wel bij de tafel passen qua stijl.

Gezellige sfeer

Daarnaast zal een ronde eettafel ook voor een gezellige sfeer zorgen. Dit komt doordat iedereen naast elkaar zit, wat ervoor zorgt dat een gesprek eenvoudiger gevoerd kan worden. Bovendien zal iedereen elkaar even goed kunnen verstaan, wat ook het geval is als je met een oneven tafel om de mensen gaat zitten. Bij een rechthoekige tafel zal er altijd iemand verder weg zitten van de rest, heel vervelend. Ga zitten op die Teddy stoel, pak een kopje koffie erbij en ga voor gezelligheid met een ronde eettafel!

Beter benutten van de tafel

Een ronde eettafel is ook nog eens enorm praktisch. Het heeft immers geen hoeken, waardoor het beter past in een kleine eetkamer. De ronde vorm heeft bovendien als effect dat het de kamer mooi opbreekt. Veel rechte lijnen in een woning zal namelijk niet echt voor een mooie stijl zorgen. Je moet juist diverse vormen gebruiken bij het inrichten van een woonkamer, wat een ruimtelijk gevoel zal creëren. Bij een ronde eettafel zul je bovendien minder last hebben van de poten.