Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hierom wordt de waterontharder steeds populairder

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Onder meer hierdoor kiezen steeds meer Nederlanders voor een groene energie maatschappij bij het afsluiten van een nieuw contract. Door dit te doen kun je natuurlijk beter voor het milieu zorgen. Daarnaast kan dit op nog veel meer manieren gedaan worden. Doe dit bijvoorbeeld door je huis goed te isoleren zodat de warmte niet kan ontsnappen. Ook kan het slim zijn om van gas af te stappen, waardoor je elektrisch zult moeten koken. Vind hier gas en elektra, het hangt er maar net van af wat je nodig hebt. Een waterontharder wordt over het algemeen ook gezien als duurzaam, waar je hieronder meer over kunt lezen.

Waterontharders worden steeds populairder

De waterontharder wordt alsmaar populairder in Nederland. Het wordt ook wel een waterontkalker of -verzachter genoemd. Je gebruikt dit apparaat om al het kalk uit het leidingwater te halen, wat dus echt bezig is met een opmars in ons land. Dit komt met name doordat we proberen om ons energieverbruik te verminderen. Ook duurzaamheid in het algemeen staat op het moment ontzettend in de spotlights. De waterontharder kan hier dan ook een grote rol in spelen, wat natuurlijk positief is. Bovendien heeft de waterontkalker nog veel meer voordelen die je zult ervaren als je zo’n apparaat koopt en installeert. Zo zal de waterontharder voor meer comfort zorgen in je woning.

De voordelen van kalkvrij water

Een waterontharder heeft dus een overvloed aan voordelen doordat het zorgt voor kalkvrij water. Zo zal je centrale verwarming hierdoor langer meegaan, net zoals andere apparaten. Ook leidt dit tot minder onderhoud. Bovendien zul je maar liefst vijftig procent minder wasmiddelen en vaatwasmiddelen nodig hebben. Agressieve schoonmaakmiddelen kun je ook weggooien of, nog beter, weggeven aan een ander. Deze zullen namelijk overbodig zijn in je woning door de waterontkalker. Bovendien zorgt dit apparaat ervoor dat de verwarming efficiënter werkt en zijn rendement zal behouden, terwijl je kleding ook langer mee zal gaan. Daarnaast zal het kalkvrije water een betere smaak hebben, al zijn de meningen hier wel een beetje over verdeeld. Wel is het sowieso een stuk beter voor je huid en zorgt het ervoor dat je minder schoon hoeft te maken in huis.

Is kalk dan echt zo erg?

Het lijkt er nu op dat kalk in huis een groot drama is. Dat is misschien wat overdreven, maar een hoop last kun je er wel van hebben. Zo kan kalk zelfs leidingen verstoppen, wat natuurlijk wel echt een probleem is. Daarnaast zal het op veel verschillende plekken komen. Door het douchen zal het op de badkamerwanden en -vloer komen. Ook vind je kalk terug in de vaatwasser, het koffiezetapparaat, de CV, de wasmachine en de waterkoker. Ook zal het op de kranen en het servies komen. Het zit dus echt overal waar water komt. Hierdoor kunnen apparaten sneller stuk gaan, terwijl ze ook vaak ontkalkt moeten worden. Dit kost tijd en geld, terwijl het ook nog eens een verveld klusje is. 

Besparing

Door een waterontharder te nemen in huis zul je geen last meer hebben van het kalk. Toch is er nog een groot voordeel. Door een waterontkalker te gebruiken zul je namelijk ook besparen. Hoe hoog de besparing zal zijn hangt van een aantal factoren af. Zo heeft de grootte van het gezin invloed hierop, net zoals de apparaten en het waterverbruik. De besparingen die je kunt maken met behulp van een waterontharder zal toch al snel oplopen naar meer dan 300 euro per jaar. Mogelijk kun je door het apparaat zelfs jaarlijks 500 euro besparen, wat toch een mooi bedrag is. Zo zal de waterontharder zichzelf dus terugverdienen.