Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nieuw huis kopen? Hier moet je op letten

Ben je van plan een nieuw huis te kopen of heb je dit al gedaan? Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten. In deze blog kom je erachter wat dit precies is en geven we een aantal tips hiervoor.

Belangrijke zaken die je moet regelen

Voordat je bezig gaat met slopen, renoveren, dunpleisters gebruiken of stucen nieuwbouw, is het verstandig om alle belangrijke zaken goed te regelen. Bij een huis kopen komen een aantal dingen kijken:

 • Het budget
  Bepaal vooraf hoeveel je kan veroorloven om uit te geven aan een huis. Denk hierbij niet alleen aan het aanschaffen van het huis, maar ook aan de kosten die komen kijken bij het verbouwen.
 • De locatie
  Vaak heb je wel een ideale locatie in je hoofd. Wil je graag dicht bij een school of bij een winkel? Of liever op een rustige plek?
 • Type woning
  Welke type woning past het beste bij jouw levensstijl? Wil je een appartement, een rijtjeshuis of toch liever een vrijstaand huis?
 • Staat van het huis
  Als je een huis op het oog hebt, is het handig om de staat van het huis te bepalen. Zijn er structurele problemen die voor jou niet handig zijn, dan kun je overwegen om een ander huis te zoeken. Het is handig dat je dat vooraf weet.
 • Bouwjaar en geschiedenis
  Informeer naar het bouwjaar van het huis en eventuele eerdere renovaties. Dit kan invloed hebben op de onderhoudskosten en energie-efficiëntie.
 • Resale-waarde
  De resale waarde is de toekomstige waarde van het huis. Is het huis makkelijk te verkopen als je dit eventueel over een paar jaar wilt gaan doen? Dat is belangrijk om goed voor ogen te hebben.
 • Financieringsopties
  Uiteraard heb je niet al het geld om het huis te bekostigen, maar er zijn genoeg financieringsopties. Onderzoek dit van tevoren om de meest voordelige deal te krijgen.
 • Onderhandelingen
  Wees bereid om te onderhandelen over de prijs en andere voorwaarden. Dit kan veel kosten besparen.
 • Juridische zaken
  Juridische zaken als eigendomsrechten, contracten en eventuele beperkingen moeten duidelijk zijn en goed op papier staan.
 • Milieufactoren
  Bepaal milieufactoren als overstromingsrisico’s, bodemgesteldheid en klimaatinvloeden die van invloed kunnen zijn op het huis.
 • Verzekering
  Ga ik overleg met een verzekeringsmaatschappij om de kosten voor een woonverzekering te beoordelen.

Huis gekocht? Nu kan het klussen beginnen!

Heb je alle bovenstaande zaken geregeld en heb je jouw droomhuis gevonden? Nu kan het klussen beginnen! Ook bij klussen zijn er een aantal dingen die je goed moet regelen. Het is handig om vooraf een planning te maken. Vooreerst de einddatum vaststellen. Als je een doel hebt van wanneer je graag in het huis wilt trekken, heb je een datum waar je naartoe kunt leven. Daarna moet je bepalen of je zelf wilt klussen of dat je een bedrijf inschakelt. Beide hebben voor- en nadelen. Als je zelf gaat klussen, kost het veel tijd, maar wel minder geld. Als je een bedrijf inschakelt, gaat het sneller, maar kost het wel meer geld. Dit komt vooral door de personeelskosten. Bedenk goed wat je wilt en vergeet vooral niet te genieten van het huis wat je hebt gekocht.