Sfeer en comfort met een gietvloer creëren

Ben je er aan toe om je huis en interieur een nieuwe boost te geven? En heb je er wel eens over nagedacht dat jouw vloer een van de belangrijkste elementen van je huis is voor de sfeerbeleving? Tegenwoordig zijn er oneindig veel mogelijkheden voor vloeren. Waar men eerder vooral koos voor een houten vloer, laminaat of tegels, kom je tegenwoordig steeds meer een gietvloer tegen. Hieronder drie redenen ter inspiratie om ook eens na te denken over een gietvloer in jouw eigen huis om de sfeer en comfort te verhogen. 

Verhoog de sfeer en comfort in huis met een gietvloer

De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een gietvloer is, omdat dit type vloer perfect te combineren is met vloerverwarming. En vaak ook nog een mooiere optie is in vergelijking met een tegelvloer, die er om bekendstaat om op vloerverwarming te leggen. De vloerverwarming in combinatie met een gietvloer zorgt ervoor dat je nooit meer met koude voeten rond hoeft te lopen en de gehele ruimte een behaaglijke temperatuur krijgt. Een grote plus is daarnaast dat vloerverwarming ook nog eens een stuk goedkoper is in energiekosten, omdat de vloer de ruimte veel geleidelijker verwarmt in tegenstelling tot een radiator.

Gietvloer in verschillende kleuren de sfeer en comfort te verhogen

Naast dat een prettige temperatuur bijdraagt aan de sfeerbeleving van de ruimte, is de kleur van de vloer ook sterk bepalend voor de sfeer. Inmiddels zijn gietvloeren in zo’n beetje elk te bedenken kleur beschikbaar. En het is niet beperkt tot kleur alleen, ook zijn er verschillende giettechnieken, waardoor je de look helemaal eigen kunt maken. Denk daarbij aan een betonlook gietvloer, die bijvoorbeeld erg mooi zou staan bij een industrieel interieur. Maar je kunt ook als gietvloer beton laten gieten voor een wat ruwere structuur. Dus ook met de kleur en het type materiaal dat wordt gebruikt voor de vloer kun je sfeer en comfort verhogen met een gietvloer.

Voor elke ruimte is een gietvloer geschikt

Met alle mogelijkheden in kleuren en technieken is de gietvloer de meest ideale vloer voor elke ruimte. Zo creëer je bijvoorbeeld met een warmere kleur een extra prettige sfeer in de woonkamer. En is het misschien voor een wat kleinere ruimte beter om juist te werken met een lichtere kleur. En wat dacht je van een opvallende vrolijke kleur in de kinderkamer? Bovendien kun je ook kiezen voor een betonlook gietvloer, die vaak te verkrijgen is in verschillende kleuren.  

Ben jij al aan het denken over wat het beste past bij jouw huis?