Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor het aflakken van de kozijnen

Ben je een echte klusser en heb je besloten om de kleur van je kozijnen te veranderen? Dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Het schilderen van de kozijnen is moeilijker dan je misschien denkt. Je kunt beginnen met schilderen, maar er komt nog heel wat bij kijken. Om ervoor te zorgen dat je geen strepen of haren in de verf ziet, is een goede voorbereiding een must. In dit artikel vertellen we je stap voor stap hoe je dit zelf kunt doen.

Zo voor de juiste voorbereiding

Je hebt een geweldige verf aanbieding gezien van het bekende merk Sikkens voor je favoriete kleur, maar je hebt nog steeds geen idee hoe je ervoor zorgt dat je het goed op de kozijnen krijgt. Een goede voorbereiding is essentieel; zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kozijnen verfklaar zijn. Oneffenheden dienen te worden gladgeschuurd en ook moet er indien nodig een primer worden aangebracht. Je zit er niet op te wachten dat de verse lak laag na enkle dagen afbladerd, een goede voorbereiding is dus een absolute must. Tijd om de boel af te plakken voordat je begint. Op het moment dat je dit allemaal hebt gedaan, ben je bijna klaar om te beginnen met het daadwerkelijk aflakken van je kozijnen.

Plak goed af

Wanneer je alleen de kozijnen wilt aflakken met sikkens rubbol xd high gloss, dan wil je natuurlijk niet dat er ook verf op de ruiten of op de muur terecht komen. Voor een strak resultaat is het belangrijk ervoor te zorgen dat je de muur rond om de kozijnen goed afgeplakt hebt. Hiervoor is speciale tape, die je niet alleen gemakkelijk kunt aanbrengen, maar ook zonder schade aan het gelakte gedeelte weer kunt verwijderen. Om ervoor te zorgen dat alles netjes blijft, is het belangrijk de tape direct na het aflakken te verwijderen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je op een later moment een deel van het lakwerk of de lak zelf meetrekt en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Gebruik goed materiaal

Een veelgemaakte denkfout, is dat een roller van de welbekende prijsstunters net zo goed is als een proffesionele roller. Toch is dit absoluut niet het geval. Om ervoor te zorgen dat je kozijnen mooi in de verf zitten, is goed materiaal dus een absolute must. Dit geldt overigens niet alleen voor de roller of kwast, maar ook voor de saus en het eventuele plamuren gaten in het houtwerk. In het begin zal je misschien niet direct het verschil zien, maar naarmate de lak droogt, zie je al snel de verschillen tussen een hoogwaardige aflake en een aflak van minder goede kwaliteit. Je kunt dus beter wat meer geld uitgeven, dan dat je binnen de kortste keren allerlei beschadigingen ziet en je weer opnieuw kunt beginnen. Dit is vaak onderaan de streep duurder, dan dat je direct investeert in goed materiaal.