Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vier tips voor het goedkoop leasen van een auto 

Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om een auto te leasen, al blijft het kopen van een voertuig ook zeker populair. Een auto leasen is in sommige gevallen natuurlijk alleen maar mogelijk. Dit komt doordat de koper dan niet het geld op de bankrekening heeft om de auto te kopen. Private lease biedt dan zeker uitkomst. Door zo’n contract af te sluiten kun je immers alsnog rijden in een nieuw voertuig. Natuurlijk wil je dit het liefst op zo’n goedkoop mogelijke manier doen. Dit is tevens het geval bij een auto leasen via shortlease, waarbij je de vierwieler maar een paar maanden zult gebruiken. Met de onderstaande tips wordt het goedkoop leasen zeker mogelijk. 

Is kopen toch niet voordeliger?

Als je van plan bent om een nieuwe auto privé te leasen bij een betrouwbare leasemaatschappij dan is dit in de meeste gevallen goedkoper dan het kopen van dezelfde auto. Dit is natuurlijk niet het geval als je een tweedehands exemplaar wilt aanschaffen. Je zult dan niet echt de voordelen van leasen ervaren. Hierbij kun je denken aan het rijden van een nieuwe en zuinige vierwieler. Bovendien heb je niet een goed overzicht van de kosten zonder onverwachte uitgaven. Als je minder uitgeeft aan de occasion dan zou je natuurlijk wel het geld dat je op deze manier elke maand bespaart opzij zetten in een potje voor eventuele kosten. Ook kun je dit geld gebruiken om een vervangende tweedehands auto aan te schaffen in de toekomst.

Keurmerk Private Lease

Voor je een contract ondertekent bij een leasemaatschappij is het verstandig om te controleren of het bedrijf het Keurmerk Private Lease heeft gekregen. Dit is een kwaliteitsnorm die opgezet is door de leasebranche om het vertrouwen van de klant in private lease te vergroten. Beschikt het bedrijf over dit keurmerk? Je weet dan zeker dat je eerlijke voorwaarden terug zult vinden in het contract. Ook zul je een compleet product leasen, terwijl je niet geconfronteerd zult worden met eventuele aanvullende hoge kosten. Daarnaast laat het Keurmerk Private Lease ook zien dat je altijd goed geholpen wordt bij klachten en dat je 14 dagen bedenktijd hebt.

Een kleine leaseauto

Hoe kleiner de auto is, hoe goedkoper het is om het te leasen. Het is dan ook zeker slim om een kleine auto te kiezen als je zo goedkoop mogelijk wilt leasen. Je zult dan immers minder kosten hebben. Alsnog moet je wel goed uit de voeten kunnen met het voertuig. Kun je niet met de auto wat je er precies mee wilt? Het zal dan alsnog te duur betaald zijn, want dat schiet niet op. Je moet er dus in principe voor zorgen dat je in de kleine leaseauto alsnog al je spullen mee  kunt nemen als je op vakantie gaat met je gezin. Als je puur naar het maandelijkse leasetarief kijkt dan is zo klein en simpel mogelijk wel zeker het beste advies.

Een passende kilometerbundel

Wanneer je een auto leaset dan moet je ook een kilometerbundel kiezen. De leasemaatschappij gaat over het algemeen uit van 10 duizend kilometer per jaar of meer. Kies jij voor een bundel van 10 duizend kilometer en heb je aan het eind van het jaar 12 duizend kilometer gereden? Je zult dan bij moeten betalen. Gemiddeld genomen zal het bedrijf dan namelijk meer of eerder kosten aan je auto hebben dan wat ze vooraf hadden berekend. Het is dus zeker slim om goed te kiezen bij je kilometerbundel. Door dit te doen zul je immers bijbetaling voorkomen. Je zult helaas normaal gesproken geen geld krijgen voor de kilometers die je minder hebt gereden dan aangegeven in je bundel.