Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zo laat jij een puppy wennen in een nieuw huis

Krijg jij een nieuwe puppy thuis, dan is dit natuurlijk allemaal ontzettend spannend. Weken heb je hier naar uitgekeken en dan eindelijk is het zover. De eerste paar dagen in een nieuw huis kunnen voor een puppy erg verwarrend zijn. Het is dan belangrijk dat je hem helpt om zich aan te passen en zich veilig te voelen. Om ervoor te zorgen dat je puppy zich heel snel thuis voelt in z’n nieuwe huis, is het belangrijk dit stap voor stap te doen. Speciaal daarom hebben we een aantal stappen voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Laat je puppy rustig wennen

Geef hem de tijd om alles in zijn nieuwe omgeving te verkennen. Houd hem de eerste paar dagen niet te veel vast, maar laat hem ook niet alleen. Zorg ervoor dat er altijd iemand bij hem is om hem te troosten als hij bang is. Het is natuurlijk een hele nieuwe wereld waar je nieuwe kleine vriend in terecht komt. Weg bij z’n moeder en weg uit zijn vertrouwde omgeving. Des te belangrijker dus dat jij hem dit nieuwe vertrouwde gevoel geeft.

Doe alles stap voor stap

Probeer niet te veel met hem te spelen of te oefenen in de eerste dagen. Hij moet eerst aan zijn nieuwe huis wennen en dat is best vermoeiend. Allemaal nieuwe indrukken zorgen er natuurlijk voor dat de zintuigen maximaal worden geprikkeld. Wacht daarom liever even met het uitgebreide spelen tot hij wat meer gewend is. Ook is het belangrijk dat je na enkele weken de dierenarts bezoekt voor een inenting en een extra controle. Nu zal er voornamelijk worden geluisterd naar het hartje en naar de longen en zullen zaken zoals oormijt hond en ook giardia hond nog niet aan de orde zijn. Uiteraard kan het zo zijn dat er in de eerste weken iets afwijkends wordt geconstateerd, maar daar hoef je je vaak nog niet direct zorgen om te maken.

Zorg voor een veilige plek

Of je nu een puppy hebt of een volwassen hond. Een eigen plek is voor iedere hond ontzettend fijn. Vooral wanneer ze straks ook wat ouder zijn en eventuele last krijgen van wat lichamelijke ongemakken zoals artrose hond, dan is het wel zo prettig dat ze zich even terug kunnen trekken. Voor een puppy geldt dit dus ook. Kies een rustige plek in huis waar je puppy kan slapen of zich even terug kan trekken als hij moe is of zich niet lekker voelt. Zorg ervoor dat de plek rustig is en niet te veel prikkels heeft, zoals fel licht of hard geluid. Zo kan je puppy namelijk even helemaal tot rust komen en de drukke momenten met alle mensen om zich heen even rustig verwerken. Je zult namelijk merken dat wanneer je dit doet, je hond deze plek vanzelf gaat zien als ‘zijn’ plek, waardoor het ook in de toekomst een stuk gemakkelijker wordt om je hond naar deze plek toe te sturen als je hem even zat bent of hij je in de weg loopt.