Zo stel jij de perfecte babykamer samen

Wow! Het is dan eindelijk zover, na het doen van een zwangerschapstest zie je de verlossende twee streepjes staan, jullie worden ouders! Nog voordat je het wereldkundig maakt, is het natuurlijk logisch dat je al druk aan het nadenken bent over de naam, de kamer en natuurlijk hoe je kleine telg eruit zal komen te zien en natuurlijk dat babys inbakeren tegenwoordig weer helemaal hip is. Omdat de naam natuurlijk nog tot op de dag van de bevalling kan worden bedacht, is het wel verstandig om de voorbereidingen voor de babykamer al wel vast in gang te zetten. Zo heb je te maken met levertijden en natuurlijk ook gewoon met het bedenken van wat je nu daadwerkelijk leuk vindt. Omdat het best een uitdaging kan zijn om een geschikte babykamer samen te stellen, hebben wij een aantal handige tips voor je!

Wat is het budget?

Het klinkt misschien heel logisch, maar net als bij het inrichten van een woonkamer, heb je ook met het samenstellen van een babykamer te maken met een bepaald budget. Zo zijn er babykamers van enkele honderden euro, maar zijn ze er ook van ver boven de duizend. Het is daarom dus ook aan jezelf wat je wilt en ook kunt besteden. Belangrijk is wel, om het budget niet te strak aan te houden, maar jezelf wel iets ruimte te geven. Het kan namelijk zijn dat het net iets duurder uitvalt. Een marge van 10 tot 15 procent is daarom dan ook zeker aan te raden. Mocht je dan toch iets meer nodig hebben, dan is dit in ieder geval geen probleem.

De indeling van de kamer

De kans dat je thuis beschikt over verschillende afmetingen slaapkamers, die is vrij groot. Vaak nemen jullie als ouders de grootste, want dit is immers de ‘master bedroom’. Het is daarom dus ook belangrijk om goed na te denken over welke kamer voor je kindje is en wat je er allemaal neer zou willen zetten. Vooral met het oog op de toekomst is het belangrijk dat je kindje voldoende ruimte heeft om er ook lekker te kunnen spelen. Je hebt er natuurlijk niets aan dat de kamer wordt volgezet met allerlei prullaria, waardoor je kindje straks geen ruimte meer over heeft.

De kleurkeuze

Babys hebben rust nodig. Laat dit daarom dan ook zeker terugkomen in de kleuren van de slaapkamer. Dat begint al met een neutrale kleur op de muur en wordt vervolgens ook verder doorgetrokken in de meubels een rest van de aankleding. Zaken zoals de kleur van de slaapzak, beddengoed en andere zaken zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je kindje in een rustige kamer komt. Zaken zoals de tog waarde van de slaapzak zijn ook van belang. Deze waarde vertelt iets over de isolatiewaarde en veiligheid. Wanneer je de juiste kleuren hebt bepaald, is het tijd om het geheel verder in te richten. Je zult zien dat wanneer je gebruik maakt van rustige kleuren, niet alleen je kindje, maar ook jijzelf een stuk rustiger wordt wanneer je de slaapkamer betreed.