2-zitsbank

Ideaal voor kleine ruimtes of gezellige stellen, een 2-zitsbank kan ook een stijlaccent zijn. Kies neutrale tinten of gewaagde patronen.

Ze zijn het middelpunt van onze woonkamers en ze zijn waar we in wegzakken aan het einde van een zware dag – dus het is belangrijk om je bank precies goed te krijgen. Bekijk onze collectie banken voor een fantastisch assortiment – comfort is een sleutelfactor, maar het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat de stijl waar je voor kiest een grote impact zal hebben op de algehele look en feel van jouw woonkamer.

Van traditioneel tot hedendaags, wij hebben een breed scala aan prachtige ontwerpen van hoge kwaliteit; er is hier iets voor alle eisen en elk budget voor jouw 2-zitsbank.

Als je nog steeds het maken van je geest van wat voor soort bank u wilt gaan voor, waarom niet raadpleeg dan onze behulpzame  sofa stijlgids  in de eerste plaats?

Kies de maat van de 2-zitsbank

Het is erg belangrijk om in overweging te nemen hoeveel ruimte je in je woonkamer hebt. Als je in een kleiner appartement of een huisje met compacte kamers woont, wil je niet kiezen voor een bank die de ruimte domineert en weinig ruimte laat voor extra benodigdheden zoals een salontafel en opslag.

Als er weinig ruimte is, bekijk dan de 2-zitsbanken.

Als je woonkamer aan de grotere kant is, dan is proportie de sleutel; een bank die te klein is, zal niet opvallen in een grote kamer, in welk geval onze  3-zitsbanken waarschijnlijk de juiste keuze zijn. Een  hoekbank  is ook een uitstekende keuze als je de luxe hebt om veel ruimte te vullen; deze ruime ontwerpen zijn de ultieme keuze voor toegewijde ligstoelen die graag languit willen, en als je deel uitmaakt van een groter huishouden, dan zijn ze zeker ruim genoeg om iedereen comfortabel te laten zitten.

Kies de stof van de 2-zitsbank 

Bij het  kiezen van een bank is  er meer om rekening mee te houden dan maat en stijl. De stof die je kiest, speelt een grote rol bij het bepalen van de uiteindelijke look en feel in jouw woonkamer – en zelfs als je een bepaalde tint hebt gekozen, kan deze er van de ene stof tot de andere totaal anders uitzien. Als het om  een stof gaat , overweeg dan de algehele sfeer die je in jouw leefruimte wilt creëren.

Als je op zoek bent naar een licht, luchtig en fris gevoel, zijn materialen van katoen of katoenmix de ideale keuze om je hierbij te helpen – terwijl een wat weelderige textuur perfect is als je voor een gezellige en uitnodigende sfeer gaat.

Houd ook rekening met factoren als huisdieren. Als je huisdieren hebt die graag comfortabel zitten, of als je een baby hebt, dan is het de moeite waard om voor materiaal te kiezen dat slijtvast is en gemakkelijk schoon te maken is.

Voor een klassieke keuze die na verloop van tijd altijd goed zal slijten, overweeg dan een van onze traditionele maar stijlvolle  leren banken van bijvoorbeeld topnerfleer . Lichtere tinten zijn door en door modern, maar overweeg bruin als je op zoek bent naar een warme en gezellige landelijke esthetiek in jouw huis.

En als je liever een zacht materiaal hebt om op te zitten, is veelzijdig polyester verkrijgbaar in vele prachtige afwerkingen en is het een onderhoudsvriendelijke keuze. Genoeg keus dus voor jouw 2-zitsbank.