Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor het inrichten van een slaapkamer voor je kinderen

Vooral voor kinderen is het belangrijk dat ze een slaapkamer hebben die rust uitstraalt. Drukke en felle kleuren zijn daarom alles behalve handig. Dit geldt overigens ook voor een groot deel van de volwassenen, maar met kinderen nog meer. Kinderen zijn nu eenmaal iets gevoeliger voor prikkels, dus is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, waarmee jij succesvol de slaapkamer van je kinderen kunt inrichten. Uiteindelijk gaat het erom dat je kind er niet alleen rustig kan slapen, maar het ook een eigen plek is, waar ze zich even terug kunnen trekken. Vooral wanneer ze wat ouder worden is dit erg prettig. Aangezien de bedtijd 15 jaar een stuk later is, is het ook prettig dat ze na school even kunnen relaxen op hun eigen kamer of er huiswerk kunnen gaan maken.

De kleuren van de kamer

Een belangrijk aspect van de slaapkamer is de keuze voor bepaalde kleuren. Uiteraard is de kans aanwezig dat je kind een bepaalde voorkeur heeft. Toch is het belangrijk te kiezen voor rustige kleuren. Kleuren die namelijk te fel zijn, kunnen juist zorgen voor extra prikkels, waardoor het slapen een ramp wordt. Ook wanneer de bedtijd 13 jaar rond 21.00 uur is en ze zijn helemaal kapot, dan is de kans nog steeds aanwezig dat ze gewoon niet in slaap komen. Kleuren waarvoor je dus het beste voor kunt kiezen zijn; pastelkleuren, groen, grijs en ook beige. Vooral zachte kleuren zoals je kunt zien. Kleuren die je het beste kunt vermijden zijn geel, rood en ook oranje. Je zult merken dat deze kleuren niet alleen te fel zijn, maar ook direct zorgen voor een hoop onrust op de slaapkamer van je kind.

Gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn gordijnen of rolgordijnen die zijn ontworpen om het licht in een kamer te blokkeren of te verminderen. Ze zijn vaak gemaakt van dikke, zware stoffen zoals polyester of katoen en kunnen worden gebruikt om een slaapkamer donker te maken voor een beter slaapcomfort, of om het licht te dempen. Vooral op de slaapkamer is dit ontzettend prettig. Wat je namelijk ziet, is dat we vooral wanneer we licht zien, een stuk sneller wakker worden. Niet voor niets hebben we daarom ook veel meer moeite om in de wintermaanden uit bed te gaan wanneer onze wekker gaat.

Opgeruimd

Een opgeruimde slaapkamer, is een opgeruimd hoofd. Zorg er daarom dus voor dat je vooral bij kinderen de afspraak maakt dat ze iedere week hun slaapkamer netjes opruimen, iedere dag de was mee naar beneden nemen en ervoor zorgen dat er geen bordjes of glazen blijven staan. Je zult merken wanneer alles netjes is opgeruimd, het een stuk prettiger vertoeven is. Je kunt het bijvoorbeeld wat opfleuren door woonaccessoires. Zorg er dus voor dat de kamer altijd netjes is, zodat je een stuk rustiger kunt slapen en niet bang hoeft te zijn dat je hier last van krijgt. Door deze tips te volgen, weet je zeker dat de slaapkamer van je kinderen een oase van rust zal zijn.